De 5 meest geweldige Speelhuisjes met een glijbaan van 2024

Een speelhuisje is voor kinderen iets geweldigs. Hun eigen plekje om te spelen, en dan ook nog met een glijbaan, waar ze hun fantasie en creativiteit helemaal de vrije loop kunnen laten gaan. Het is als een hutje, maar dan op een fatsoenlijke manier. En voor ouders is het ook prettig. Het is een duidelijke speelplek, die ook nog eens de ontwikkeling van jouw kindje ondersteunt. Je weet precies waar jouw kind is.

Hun eigen toevluchtsoord buiten waar ze samen met andere kindjes kunnen spelen, of gewoon rustig een boekje kunnen lezen. Het geeft kinderen een gevoel van vrijheid, maar ook van verantwoordelijkheid. Ze willen het op orde houden en helemaal inrichten zoals zij dat leuk vinden. En anders dan de slaapkamer is het toch apart van het huis waar de slaapkamer of speelkamer zit. Ze voelen zich onafhankelijker en dat is ontzettend goed voor het zelfvertrouwen van jouw kindje.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Klimmen op de trap, over de veranda en snel weer naar beneden van de glijbaan? Dat kan met het Lodge XL Speelhuis Klassiek van AXI. 

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Veiligheid

2e beste keuze

Kinderen vinden het heerlijk om met vriendjes of vriendinnetjes in het houten Robin Speelhuis Bruin/groen van AXI te spelen. 

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Veiligheid

3e beste keuze

Aan het Wood House zitten ladders aan twee kanten om op het platform te klimmen en daarna van de glijbaan te glijden. 

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Onze top 5 Speelhuisjes met glijbaan

#1
AXI Beach Lodge XL Speelhuis in Wit

Dit stijlvolle en super schattige speelhuisje is uitgevoerd in witte en grijze tinten, met een roze glijbaan. Het huisje is uitgevoerd met een veranda en heeft raampjes die open kunnen. De deur is een halve deur, je kan dus altijd naar binnen kijken en jouw kindje kan ook altijd naar buiten, met een brievenbus. Je kan dus ook post versturen. De trap en de glijbaan kunnen beiden links of rechts geplaatst worden, net wat goed in jouw tuin past. De platformhoogte is 57 centimeter en de glijbaan is 118 centimeter lang. Het speelhuisje is 167 centimeter lang, 240 centimeter breed en 189 centimeter hoog.

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#2
AXI Robin Speelhuis in Bruin/Groen

Dit speelse en vrolijke speelhuisje heeft grappige vormen en verhoudingen, waardoor het erg sprookjesachtig aandoet. Via het trapje, over de veranda, en weer naar beneden langs de glijbaan. Het huisje heeft een deur en ramen, die allemaal open en dicht kunnen, en zelfs een schoorsteen op het dak. Niets aan dit speelhuisje is recht, wat het nog leuker maakt om erin te spelen. Het huisje is gemaakt van FSC 100 procent Hemlock hout en het dak is gemaakt van FSC 100 procent Cipres hout. Het is behandeld met water gedragen beits en dus onderhoudsvrij. Het platform is 58 centimeter hoog en de glijbaan is 118 centimeter lang.

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Feber Woodhouse Activity Speelhuis

Dit speelhuisje van Feber is meer een groot speeltoestel met trappen aan beide kanten, een leuke glijbaan, twee speelbomen en zelfs een ingebouwd en kantelbaar bankje met tafeltje om lekker te kleuren of lezen. Het blad kan omgekeerd worden en dan bijvoorbeeld een zandspeelbak worden. Het speelhuisje heeft vrolijke kleuren en is makkelijk in elkaar te zetten. Je hebt geen gereedschap nodig. De kleuren blijven ook mooi en zijn bestand tegen de zon. De afmeting is 200 centimeter bij 125 centimeter bij 139 centimeter en dit speelhuis is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Feber Activity Center

Dit schattige en kleurrijke speelhuisje is perfect voor kindjes die het heerlijk vinden om te klauteren. Door de grote ronde gaten kruipen, in het huisje spelen of omhoog langs de trapjes om van de glijbaan te kunnen glijden. Het speelhuisje heeft allemaal verschillende vormen en gaten, en speelse ruitjes om kiekeboe door te spelen of even te spieken wie er aankomt lopen. De afmeting is 153 centimeter bij 89 centimeter bij 87 centimeter. Het speelhuisje is eenvoudig in elkaar te zetten en volledig gemaakt van kunststof, dus ook makkelijk te onderhouden. Het is geschikt voor kindjes van 2 tot 6 jaar.

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#5
AXI Emma Speelhuis in Bruin/Groen

Dit extra grote speelhuisje van Axi is lekker licht vanbinnen, dankzij de aanbouw aan de zijkant, waar nog eens extra raampjes in zitten. De deur en twee ramen kunnen open en dicht. Niets aan dit huisje is recht en dat maakt het zo sprookjesachtig en leuk om in te spelen. Via het trapje omhoog, over de veranda en dan via de glijbaan weer naar beneden. Er zit zelfs een schoorsteen op het dak. Het huisje is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en onderhoudsvrij dankzij de watergedragen beits. Allemaal natuurlijk hartstikke veilig voor jouw kindje om mee te spelen. Het platform is 58 centimeter hoog en de glijbaan is 118 centimeter lang.

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

Waar let je op bij het kopen van een Speelhuisje met een glijbaan?

Een speelhuisje voor jouw kleintje is natuurlijk geweldig. Een eigen plekje in de tuin om te spelen en te ontdekken, en natuurlijk om de creativiteit helemaal de vrije loop te laten gaan. Het speelhuisje moet dan wel ook in jouw tuin passen. Ze kunnen namelijk best wel wat ruimte in beslag nemen. Let dan ook op de afmetingen van de extra onderdelen, zoals de glijbaan. Je wilt ook een speelhuisje hebben dat langer meegaat. Je dient dus te kijken waar je het huisje precies gaat neerzetten, niet alleen om de afmetingen en de ruimte die het in beslag neemt, maar ook naar de weersomstandigheden. Een huisje in de volle zon, krijgt meer te verduren dan een speelhuisje dat beschut staat, of zelfs binnen gebruikt wordt.

De leeftijd van jouw kleintje en hoe lang er met het huisje gespeeld kan worden, is natuurlijk ook belangrijk. Een heel klein kindje kan nog niet met een heel groot speelhuis spelen, maar je wil ook niet dat jouw kindje na een jaartje al te groot is om ermee te spelen. Let dus goed op de leeftijd die bij het huisje wordt aangegeven.

Sommige speelhuisjes zijn uit te breiden met accessoires. Kijk even naar welke accessoires beschikbaar zijn en of jij die eventueel later na nog toe wil voegen. Dit kan ook helpen bij het maken van een keuze.

Is het voor binnen of buiten?

Er zijn speelhuisjes voor buiten en voor binnen te krijgen. Wil jij dat jouw kindje het hele jaar door met het speelhuisje kan spelen, dan moet het wel ook in jouw huis passen en makkelijk te verplaatsen zijn. Een kunststof speelhuis is dan meestal fijner. Wil jij het speelhuisje het hele jaar buiten kunnen laten staan op een vaste plek, dan kan je beter kijken naar een houten speelhuisje.

Accessoires voor een Speelhuisje met glijbaan

Er zijn echt ontzettend veel accessoires te krijgen voor speelhuisjes. Die moeten dan wel ook bij jouw huisje passen, en te monteren zijn. Van een brievenbus tot een schommel. Je kan het zo gek niet bedenken, of het is te krijgen. Zeker met een houten speelhuisje is dit iets om over na te denken. Merk jij dat jouw kleintje minder speelt met het huisje, of wil je het geheel gewoon nog leuker maken, dan kan het een goed idee zijn om leuke accessoires voor het speelhuisje met glijbaan aan te schaffen.

Denk onder meer aan een takel om emmers omhoog te halen, een extra grote bel, een kindertelescoop, een piraten stuurwiel, een sirene, een telefoon, klimstenen, handgrepen, een basketbalring, vlaggen, schommels, een brievenbus, een rekstok of een brandweerstang. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is ook wel aan te raden om na te denken over de ondergrond. Zo kan je rubberen tegels onder het speelhuisje leggen, zodat jouw kleintje zich niet pijn doet wanneer hij of zij valt.

Veiligheidsvoorzieningen

Speelhuisjes moeten natuurlijk voldoen aan allerhande veiligheidsnormen, regels en wetten. Maar het kan nooit kwaad om extra veiligheidsvoorzieningen te treffen. Zoals bijvoorbeeld het plaatsen van rubberen tegels onder en rondom het speelhuisje, zodat jouw kleintje geen harde, pijnlijke val kan maken. Let er ook op dat het speelhuisje bij de leeftijd van jouw kindje past. Dan hoef je niet bang te zijn dat iets te hoog is, of dat er te kleine onderdelen gebruikt worden. Bespreek ook met jouw kindje wat hij of zij moet doen als er iets gebeurt. Denk dan bijvoorbeeld aan raampjes of deuren die vastzitten en niet opengaan.

Onze favoriet

Klimmen op de trap, over de veranda en snel weer naar beneden van de glijbaan? Dat kan met het Lodge XL Speelhuis Klassiek van AXI. 

Beste prijs op BOL.com