Dinosaurus speelgoed: Vind hier het leukste dinosaurus speelgoed van 2024

Het is lastig om te bepalen wat het beste dinosaurus speelgoed is. Het hangt namelijk ook af van de leeftijd van jouw kindje en zijn of haar interesses. Er is echter ook zoveel dinosaurus speelgoed te krijgen, dat je soms door alle bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast speelt de kwaliteit van het speelgoed ook een rol. Hoe beter de kwaliteit, des te langer het meegaat.

Dinosaurus speelgoed is ontzettend populair. Het spreekt tot de verbeelding van kinderen. Er zijn goede en slechte dinosaurussen, ze hebben ooit echt bestaan en er zijn allemaal stoere en schattige films en tekenfilms over dinosaurussen. Er zijn ook een hoop verschillende dinosaurussen, en dat alles maakt het super leuk speelgoed. Er is ook van alles te krijgen in het dino speelgoed thema.

Van dino knuffels en dino poppen tot en met puzzels, lego, houten speelgoed, Playmobil, een dino robot, en ga zo nog maar even door. Is jouw kindje dol op dinosaurussen, dan zijn er ook dekbedden, wanddoeken, posters en nog veel meer andere dino producten te krijgen. Er zijn oneindige mogelijkheden en producten en als jouw kind van dinosaurussen houdt, dan vind je altijd wel een leuk stuk speelgoed.

Het meest populair zijn natuurlijk speelfiguren. Daarmee kunnen kinderen hun eigen avonturen beleven en hun creativiteit de vrije loop laten gaan. Ze kunnen met andere kinderen samen spelen en het is dus ook heel goed voor hun sociale en communicatieve ontwikkeling. Doordat dinosaurussen zowel goede als slechte speelfiguren bevatten, leert jouw kindje ook nog eens over het concept goed/slecht.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De VTech Switch & Go Dinos Jaxx T-Rex is een fantastisch speelgoed voor kinderen die geïnteresseerd zijn in dinosaurussen.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Kwaliteit
 • Educatieve waarde

2e beste keuze

De Step2 Dino Dig Zand & Watertafel is het perfecte waterspeelgoed voor in de tuin of buiten.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Kwaliteit
 • Educatieve waarde

3e beste keuze

De Tasia Jurassic Dino Racers is een set van 6 dinosaurus speelgoed auto's die jongens zeker zullen waarderen.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Kwaliteit
 • Educatieve waarde

Op deze pagina:

Onze top 5

Er zijn niet alleen veel verschillende dinosaurussen, maar ook heel veel soorten dino speelgoed. Welke dino vindt jouw kind de leukste dinosaurus. Is dat de Tyrannosaurus rex, de Triceratops, een draak of een dinosaurus uit een serie, van Jurassic World of een van de andere Jurassic films? Zoek je een hele dinosauriërs speelset, een echte dino of een verzonnen dinosaurus.

Er zijn zoveel dino's dat het aan te raden is om aan jouw kindje te vragen welke dinosaurus ze de leukste dinosaurus vinden. Let vervolgens op de leeftijd van jouw kindje. Voor jongere kinderen is Playmobil beter geschikt, en voor oudere kinderen is Lego veel leuker.

Denk ook niet dat alleen jongens het leuk vinden om met dinosaurus speelgoed te spelen. Meisjes vinden het net zo goed leuk en interessant speelgoed. In de Top 5 beste dinosaurus speelgoed vind je voor ieder kind, van elke leeftijd, leuk dinosaurus speelgoed, zodat jij zeker weet dat jouw kindje altijd blij zal zijn met dit geweldige cadeautje.

#1
VTech Switch & Go Dinos Jaxx T-Rex

De VTech Switch & Go Dinos Jaxx T-Rex is een fantastisch speelgoed voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud die geïnteresseerd zijn in dinosaurussen. Dit unieke speelgoed combineert de kracht van een dinosaurus en de snelheid van een voertuig, wat kinderen een spannende en avontuurlijke speelervaring biedt.

Jaxx T-Rex kan worden omgebouwd van een dinosaurus naar een stoere racer in slechts een paar stappen, waardoor kinderen kunnen spelen op verschillende manieren. Dit geeft kinderen de mogelijkheid om hun verbeelding en creativiteit te ontwikkelen. De dinosaurus heeft een aantal interactieve knoppen en lichteffecten die kinderen kunnen activeren door erop te drukken of eraan te draaien, waardoor het speelgoed nog meer plezier biedt.

VTech Switch & Go Dinos Jaxx T-Rex is niet alleen leuk, maar ook educatief. Het speelgoed helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun fijne motoriek, hun taalvaardigheden en hun kennis van de geschiedenis van de dinosaurussen. Dit maakt het een fantastisch cadeau voor kinderen die van dinosaurussen houden en hun kennis en verbeelding willen uitbreiden.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Kwaliteit
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

#2
Step2 Dino Dig Zand en Watertafel

De Step2 Dino Dig Zand & Watertafel is het perfecte waterspeelgoed voor in de tuin of buiten. Met deze zandtafel kunnen kinderen zich urenlang vermaken met graven, ontdekken en spetteren in het water. De tafel heeft een capaciteit van 15L water en 9 kg zand, wat genoeg is om meerdere kinderen tegelijk te laten spelen.

De zandtafel wordt geleverd met zeven accessoires, waaronder een hark, schep en dinosaurussen om te graven en te ontdekken. Kinderen kunnen met behulp van deze accessoires de dinosaurussen uitgraven en een archeoloog spelen. Het spelen met de zandtafel is niet alleen leuk, maar ook educatief omdat kinderen op een leuke manier kunnen leren over de geschiedenis van dinosaurussen.

De Step2 Dino Dig Zand & Watertafel is gemaakt van duurzame materialen en is ontworpen om lang mee te gaan. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het een geweldige keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een hoogwaardig en duurzaam waterspeelgoed.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke en educatieve manier om je kinderen buiten te laten spelen, dan is de Step2 Dino Dig Zand & Watertafel een uitstekende keuze!

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Kwaliteit
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

#3
Tasia Jurassic Dino Racers

De Tasia Jurassic Dino Racers is een set van 6 dinosaurus speelgoed auto's die jongens zeker zullen waarderen. Deze speelgoedauto's hebben een uniek en gedetailleerd design van verschillende soorten dinosaurussen zoals de T-Rex, Stegosaurus, Triceratops, Velociraptor en meer. Elke auto heeft zijn eigen kenmerken en kleur, wat kinderen de mogelijkheid geeft om hun favoriete dinosaurus te kiezen en ermee te spelen.

De Tasia Jurassic Dino Racers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn robuust en duurzaam genoeg om tegen een stootje te kunnen en zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

De speelgoedauto's zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar kunnen ook educatief zijn omdat kinderen kunnen leren over verschillende soorten dinosaurussen en hun kenmerken. De Tasia Jurassic Dino Racers zijn perfect voor het stimuleren van de verbeelding, creativiteit en rollenspel van kinderen.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuk en educatief speelgoed voor jongens, dan zijn de Tasia Jurassic Dino Racers een geweldige keuze!

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Kwaliteit
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

#4
Dino coloring

Dino coloring is een geweldige activiteit voor kinderen die geïnteresseerd zijn in dinosaurussen en kleuren. Het is een creatieve en leuke manier voor kinderen om hun verbeelding en artistieke vaardigheden te ontwikkelen. De set bevat kleurplaten van verschillende soorten dinosaurussen, variërend van de bekende T-Rex tot de minder bekende Stegosaurus.

Naast het bevorderen van de creativiteit van kinderen, kan dino coloring ook educatief zijn. Het kan helpen bij het leren van de namen en kenmerken van verschillende soorten dinosaurussen. Dino coloring is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en kan een leuke activiteit zijn voor het hele gezin om samen te doen.

De kwaliteit van de kleurplaten is van groot belang, en daarom zijn de kleurplaten van dino coloring gemaakt van dikker papier dat bestand is tegen kleurpotloden, stiften en andere kleurmaterialen. Het is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die van dinosaurussen en kleuren houden, of voor ouders die op zoek zijn naar educatief en creatief speelgoed.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Kwaliteit
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

#5
Janod magneetboek Dinosaurussen

Het Janod magneetboek Dinosaurussen is een leuke en educatieve activiteit voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar oud. Het magneetboek bevat 50 magnetische stukken van verschillende dinosaurussen, waarmee kinderen hun eigen dinosaurussen kunnen creëren op de magnetische achtergrond.

Het magneetboek biedt niet alleen urenlang speelplezier, maar kan ook educatief zijn. Het kan helpen bij het leren van de namen en kenmerken van verschillende soorten dinosaurussen en kan bijdragen aan de ontwikkeling van de fijne motoriek en hand-oog coördinatie van kinderen.

Het Janod magneetboek Dinosaurussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en is ontworpen om lang mee te gaan. Het is ook gemakkelijk op te bergen en mee te nemen, waardoor het perfect is voor gebruik thuis of onderweg.

Kortom, als je op zoek bent naar een educatief en leuk speelgoed voor je kinderen, dan is het Janod magneetboek Dinosaurussen een uitstekende keuze. Het biedt kinderen de mogelijkheid om hun creativiteit en verbeelding te stimuleren, terwijl ze ook leren over dinosaurussen en hun kenmerken.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Kwaliteit
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

Dinosaurus speelgoed? Houd hier rekening mee

Dinosaurus speelgoed is ontzettend leuk en spannend, maar niet al het speelgoed is hetzelfde. Het leukste dinosaurus speelgoed is misschien niet geschikt voor de leeftijd van jouw kindje en dan kan het nog zo leuk zijn, dan is het niet aan te raden om het al aan te schaffen.

Er is ook veel namaak dino speelgoed op de markt. Het is dan niet van de film, tekenfilm of serie, maar het lijkt er wel op. Dit is vaak goedkoper geproduceerd speelgoed en kan dus gevaarlijk zijn. Jurassic World, Dino World, The Good Dinosaur, Wild Republic, Playmobil, Lego, en andere merken en speelsets geven duidelijk aan dat het van dit merk of speelgoed is.

Dinosaurus figuren zijn zeer populair en kunnen vaak ook bewegen. Let er dan goed op dat er geen kleine onderdelen bij zitten die je kwijt kan raken of die in de mond gestopt kunnen worden. Let er ook op dat het stevig is en niet makkelijk afbreekt.

Het assortiment in dino speelgoed is immens en je vindt dus altijd wel iets wat bij jouw kindje past. Waterspeelgoed voor in bad, dino poppen, Playmobil dino sets, bijpassende voertuigen of Transformers. En allemaal staan ze garant voor een geweldig speel avontuur. Laat jouw kleintje zelf kiezen wat ze leuk speelgoed vinden, zodat je ook zeker weet dat ermee gespeeld zal worden.

Voordelen van een Dinosaurus speelgoed

Dino speelgoed is vooral heel erg goed voor de fantasie. Kinderen kunnen er de spannendste avonturen mee beleven. Dit bevordert ook de creativiteit. Van verhalen verzinnen worden kinderen namelijk creatief. Maar het is niet allemaal fantasie.

Dino's hebben echt bestaan en dat maakt het helemaal interessant. Ze maken kennis met de dinosaurus dankzij movies, tekenfilms en series, maar duiken vervolgens in de geschiedenis, het ontstaan van de wereld en hoe alles veranderd is. Het leukste dinosaurus speelgoed stimuleert jouw kind om te leren en te ontdekken.

Ze leren over de T-rex en andere dino's. Hoe dat de dinosaurus ooit de wereld domineerde en dat er iets gebeurd is, waardoor er geen dino's meer bestaan. Dit maakt het interessant voor jongens en meisjes.

Het helpt kinderen ook om te leren over goed en kwaad. Er zijn namelijk slechte en gevaarlijke dino's en hele lieve, reddende, goede dino's. Hierdoor kunnen kinderen de wereld wat beter begrijpen. Want goed en kwaad bevindt zich overal.

Het is vaak leuk om samen met vriendjes en vriendinnetjes met de dino's te spelen. En dat is weer goed voor de communicatieve en sociale vaardigheden. Ze leren delen en uitleggen hoe ze het spel voor zich zien en een speel set van dino's is dan ook een geweldig cadeau.

Verschillende soorten en de meest populaire Dinosaurussen

Er zijn natuurlijk heel veel dinosaurus soorten, sommige hebben echt bestaan en andere soorten zijn verzonnen. Onderstaande dino's zijn de meest bekende en meest populaire dino's die echt bestaan hebben. Complete of gedeeltelijke skeletten zijn hiervan over de hele wereld gevonden, waardoor ervan uit kan worden gegaan dat de wetenschap rondom deze dinosaurussen ook accuraat is.

T-rex of Tyrannosaurus Rex

De meest bekenden en waarschijnlijk ook de populairste dino is de T-Rex. Zover bekend is deze dino de sterkste van alle dino's met een ongelofelijke bijtkracht. De T-Rex zou 66 tot 68 miljoen jaar geleden geleefd hebben in wat wij nu kennen als het westelijke deel van Noord-Amerika.

De Tyrannosaurus Rex heeft een enorme schedel, een lange zware staart, met 2 krachtige en grote achterpoten en in verhouding korte, maar ook krachtige voorpoten. De Tyrannosaurus Rex is een carnivoor en men gaat ervan uit dat het een toproofdier was.

Velociraptor

Ook de Velociraptor is een hele bekende dino met twee voeten, veren, een lange staart en tot de verbeelding sprekende, gevaarlijke klauwen aan de voorpoten. Ook de Velociraptor is een carnivoor. De schedel is lang en laag en heeft een opstaande snuit.

Deze dino wordt ook wel Raptor genoemd en wordt meestal groot afgebeeld, maar was in werkelijkheid waarschijnlijk niet groter dan een kalkoen. Deze dino heeft, net als de Tyrannosaurus, vaak een prominente rol in movies.

Triceratops

Triceratops betekent 'driehoornig gezicht' en duidt op de drie hoornen op de kop van de dino. Deze dino staat op 4 poten, heeft een benig frame en doet een beetje denken aan de moderne neushoorn. Deze dino is een herbivoor.

Het is waarschijnlijk ook de grootste dino en een bekende tegenstander van de T-Rex. De posities waarin beiden al vechtend afgebeeld worden, zijn echter minder accuraat, maar het ziet er wel spectaculair uit.

Stegosaurus

De Stegosaurus ziet eruit als een gepantserde dino. Ze hebben een ronde rug, met korte voorpoten en langere achterpoten. De staarten staan hoog in de lucht en hebben spikes. Op hun rug hebben ze staande platen. Door deze kenmerken is het een erg herkenbare dino.

De puntige staarten werden waarschijnlijk gebruikt als verdediging tegen andere dino's en de platen op de rug zouden dienstdoen om de lichaamstemperatuur te reguleren, maar wetenschappers discussiëren hier nog steeds over.

De Stegosaurus is een herbivoor. De korte nek en het kleine hoofd lijken erop te duiden dat ze voornamelijk van lage struiken aten. Ze zouden door het kleine hoofd ook weinig hersenen hebben, in verhouding tot het grote lichaam.

Brachiosaurus

Ook de Brachiosaurus is een herkenbare en populaire dino. Dit komt voornamelijk door de hele lange nek, die niet in verhouding is met de rest van het lijf. De armen zijn ook erg lang in verhouding, met een diepe borst. De schedel daarentegen is in verhouding weer erg klein, net zoals de staart.

De Brachiosaurus wordt gezien als een hoge grazer. Een beetje zoals de moderne giraffe dus. Men gaat ervan uit dat dit een van de grootste dino's is geweest. Deze dino at voornamelijk vegetatie op een hoogte van 9 meter. De meeste mensen kennen deze dino uit Jurassic Park.

Is Dinosaurus speelgoed voor elke leeftijds groep?

Dino speelgoed is eigenlijk voor iedere leeftijdsgroep, al hoort de betreffende uitvoering natuurlijk ook bij de leeftijd te passen. Dino knuffels zijn geweldig voor de allerkleinste kindjes, maar wat kinderachtig voor oudere kinderen. Lego dino speelgoed daarentegen is dan weer niet geschikt voor de kleintjes, maar juist heel interessant voor oudere kinderen.

Je kan dus voor iedere leeftijds groep wel dino speelgoed vinden. Let goed op de aangegeven leeftijd bij het speelgoed, zodat je zeker weet dat het interessant is en dat er veilig mee gespeeld kan worden.

Soorten Dinosaurus speelgoed

Er zijn echt alle mogelijke soorten dino speelgoed. In verschillende thema's, materialen en uitvoeringen. Dino's lenen zich uitstekend voor een groot assortiment aan speelgoed. Producenten kunnen er alle kanten mee op.

Ze zijn geschikt voor boeken en puzzelen, want je kan er de meest fantastische verhalen en prenten bij bedenken. Alle soorten dino toys zijn mogelijk. Denk dan bijvoorbeeld aan een dino robot, Jurassic World of een andere Jurrasic film, cadeaus die brullen, of waar muziek uit komt, kleurboeken om creatief mee aan de slag te gaan, Lego of Playmobil om mee te bouwen, toys voor een peuter of kindjes vanaf 4 jaar, voor jongens of meiden.

Met dino speelgoed kan je zo een hele eigen dino world creëren en er zijn dan ook oneindig veel mogelijkheden. Je kan kiezen voor kunststof speelgoed of houten speelgoed. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het heel lastig kiezen kan zijn. Je kan jouw kindje dan ook gewoon een nieuwe verlanglijst laten maken.

Er is dino speelgoed waarbij batterijen nodig zijn, maar ook speelgoed dat je op kan laden. Er zijn zelfs dino spullen voor school te krijgen. Als jouw kind dol is op dino's, dan kan je er bijna alles van krijgen. Van dekbedden en posters tot een robot en Jurassic speelgoed.

Er zijn dus veel soorten dinosaurus speelgoed goed te krijgen. Allerhande artikelen die passen bij verschillende leeftijden en interesses. Dinosaurus speelgoed is er voor ieder kind te krijgen en het is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook heel goed voor de ontwikkeling van jouw kind. Daarnaast is dino speelgoed ook erg leuk om te verzamelen.

In de Top 5 hierboven vind je verschillende soorten dino speelgoed voor diverse leeftijden. Dit geeft je een goede indruk van wat er allemaal te krijgen is. Je kan jouw kindje altijd een verlanglijstje laten maken om ervoor te zorgen dat het dino speelgoed dat jij kiest, ook zeker de interesse van jouw kindje zal wekken.

Onze favoriet

De VTech Switch & Go Dinos Jaxx T-Rex is een fantastisch speelgoed voor kinderen die geïnteresseerd zijn in dinosaurussen.

Beste prijs op BOL.com