Dinosaurus speelgoed

Dinosaurus speelgoed

Vind hier het leukste dinosaurus speelgoed van 2022

Het is lastig om te bepalen wat het beste dinosaurus speelgoed is. Het hangt namelijk ook af van de leeftijd van jouw kindje en zijn of haar interesses. Er is echter ook zoveel dinosaurus speelgoed te krijgen, dat je soms door alle bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast speelt de kwaliteit van het speelgoed ook een rol. Hoe beter de kwaliteit, des te langer het meegaat.

Dinosaurus speelgoed is ontzettend populair. Het spreekt tot de verbeelding van kinderen. Er zijn goede en slechte dinosaurussen, ze hebben ooit echt bestaan en er zijn allemaal stoere en schattige films en tekenfilms over dinosaurussen. Er zijn ook een hoop verschillende dinosaurussen, en dat alles maakt het super leuk speelgoed. Er is ook van alles te krijgen in het dino speelgoed thema.

Van dino knuffels en dino poppen tot en met puzzels, lego, houten speelgoed, Playmobil, een dino robot, en ga zo nog maar even door. Is jouw kindje dol op dinosaurussen, dan zijn er ook dekbedden, wanddoeken, posters en nog veel meer andere dino producten te krijgen. Er zijn oneindige mogelijkheden en producten en als jouw kind van dinosaurussen houdt, dan vind je altijd wel een leuk stuk speelgoed.

Het meest populair zijn natuurlijk speelfiguren. Daarmee kunnen kinderen hun eigen avonturen beleven en hun creativiteit de vrije loop laten gaan. Ze kunnen met andere kinderen samen spelen en het is dus ook heel goed voor hun sociale en communicatieve ontwikkeling. Doordat dinosaurussen zowel goede als slechte speelfiguren bevatten, leert jouw kindje ook nog eens over het concept goed/slecht.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5

Er zijn niet alleen veel verschillende dinosaurussen, maar ook heel veel soorten dino speelgoed. Welke dino vindt jouw kind de leukste dinosaurus. Is dat de Tyrannosaurus rex, de Triceratops, een draak of een dinosaurus uit een serie, van Jurassic World of een van de andere Jurassic films? Zoek je een hele dinosauriërs speelset, een echte dino of een verzonnen dinosaurus.

Er zijn zoveel dino's dat het aan te raden is om aan jouw kindje te vragen welke dinosaurus ze de leukste dinosaurus vinden. Let vervolgens op de leeftijd van jouw kindje. Voor jongere kinderen is Playmobil beter geschikt, en voor oudere kinderen is Lego veel leuker.

Denk ook niet dat alleen jongens het leuk vinden om met dinosaurus speelgoed te spelen. Meisjes vinden het net zo goed leuk en interessant speelgoed. In de Top 5 beste dinosaurus speelgoed vind je voor ieder kind, van elke leeftijd, leuk dinosaurus speelgoed, zodat jij zeker weet dat jouw kindje altijd blij zal zijn met dit geweldige cadeautje.

Lego Creator Machtige Dinosaurussen

Met deze stoere Lego set heb jij maar liefst 3 dinosaurussen in 1 pakket. Je kiest zelf welke dinosaurus je wil bouwen. Je kan kiezen voor de T-rex, met botten van een karkas waar hij aan gegeten heeft. De T-rex heeft gevaarlijke tanden en je kan de bek openmaken, in verschillende standen zetten en de kop en staart bewegen ook. Je kan er ook voor kiezen om de Triceratops of de Pterodactylus te maken. Op de website van Lego kan je ook nog een vierde bouwmogelijkheid downloaden.

Voordelen:

3-in-1 bouwpakket

T-rex is beweegbaar en de bek kan open

Extra bouwinstructie op de website van Lego

Onze Nummer 1!

Lego Jurassic World Indoraptorchaos bij Lockwood Estate

Met deze stoere Lego set heb jij maar liefst 3 dinosaurussen in 1 pakket. Je kiest zelf welke dinosaurus je wil bouwen. Je kan kiezen voor de T-rex, met botten van een karkas waar hij aan gegeten heeft. De T-rex heeft gevaarlijke tanden en je kan de bek openmaken, in verschillende standen zetten en de kop en staart bewegen ook. Je kan er ook voor kiezen om de Triceratops of de Pterodactylus te maken. Op de website van Lego kan je ook nog een vierde bouwmogelijkheid downloaden.

Voordelen:

3-in-1 bouwpakket

T-rex is beweegbaar en de bek kan open

Extra bouwinstructie op de website van Lego

De nummer 2

Gigantosaurus Prentenboek

Met dit fantastische prentenboek Gigantosaurus lees je het gerijmde verhaal over dinosaurus vriendjes. Het boek heeft geweldig mooie tekeningen en uitvouw gedeeltes. De kaft kan uitgevouwen worden tot een grote dinosaurus poster. Het verhaal gaat over 4 dinosaurus vriendjes die samen gaan spelen. Een van de dino's houdt de wacht en houdt ondertussen zijn vriendjes ook steeds voor de gek. Tot dat de Gigantosaurus opeens echt eraan komt.

Voordelen:

Geweldig mooie prenten

Gerijmd verhaal

Kaft is ook een poster

Nummer 3

Schleich Dinosaurus Jonge Tyrannosaurus Rex Speelfiguur

De figuren van Schleich zijn allemaal zo echt mogelijk en op schaal nagemaakt. Dat geldt dus ook voor deze jonge T-Rex dinosaurus. Helemaal met de hand beschilderd, ziet dit speelfiguur er uit als een echte T-Rex en jouw kindje zal er dan ook fantastische avonturen mee beleven. Dit dino speelgoed is 7,1 bij 23,2 bij 9,8 centimeter en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Voordelen:

Met de hand beschilderd in levensechte kleuren

Handig formaat om mee te nemen

Op schaal nagemaakt

Nummer 4

Ravensburger Dinosauriers 3 x 49 stukjes kinderpuzzel

Deze kinderpuzzel bestaat uit 3 puzzels van ieder 49 stukjes. Iedere puzzel heeft stoere dino's in een natuurlijke setting. Dankzij de afbeeldingen op de doos kan je makkelijk zien welke stukjes bij welke puzzel horen. Daardoor is het een echte uitdaging om alle drie de puzzels te maken. Deze puzzel van Ravensburger is van een degelijke kwaliteit en kan vaak gemaakt worden. Het is geschikt voor kindjes vanaf 5 jaar.

Voordelen:

3 puzzels in 1 pakket

Degelijke kwaliteit

Voorbeelden op de doos

Nummer 5

Dinosaurus speelgoed? Houd hier rekening mee

Dinosaurus speelgoed is ontzettend leuk en spannend, maar niet al het speelgoed is hetzelfde. Het leukste dinosaurus speelgoed is misschien niet geschikt voor de leeftijd van jouw kindje en dan kan het nog zo leuk zijn, dan is het niet aan te raden om het al aan te schaffen.

Er is ook veel namaak dino speelgoed op de markt. Het is dan niet van de film, tekenfilm of serie, maar het lijkt er wel op. Dit is vaak goedkoper geproduceerd speelgoed en kan dus gevaarlijk zijn. Jurassic World, Dino World, The Good Dinosaur, Wild Republic, Playmobil, Lego, en andere merken en speelsets geven duidelijk aan dat het van dit merk of speelgoed is.

Dinosaurus figuren zijn zeer populair en kunnen vaak ook bewegen. Let er dan goed op dat er geen kleine onderdelen bij zitten die je kwijt kan raken of die in de mond gestopt kunnen worden. Let er ook op dat het stevig is en niet makkelijk afbreekt.

Het assortiment in dino speelgoed is immens en je vindt dus altijd wel iets wat bij jouw kindje past. Waterspeelgoed voor in bad, dino poppen, Playmobil dino sets, bijpassende voertuigen of Transformers. En allemaal staan ze garant voor een geweldig speel avontuur. Laat jouw kleintje zelf kiezen wat ze leuk speelgoed vinden, zodat je ook zeker weet dat ermee gespeeld zal worden.

Voordelen van een Dinosaurus speelgoed

Dino speelgoed is vooral heel erg goed voor de fantasie. Kinderen kunnen er de spannendste avonturen mee beleven. Dit bevordert ook de creativiteit. Van verhalen verzinnen worden kinderen namelijk creatief. Maar het is niet allemaal fantasie.

Dino's hebben echt bestaan en dat maakt het helemaal interessant. Ze maken kennis met de dinosaurus dankzij movies, tekenfilms en series, maar duiken vervolgens in de geschiedenis, het ontstaan van de wereld en hoe alles veranderd is. Het leukste dinosaurus speelgoed stimuleert jouw kind om te leren en te ontdekken.

Ze leren over de T-rex en andere dino's. Hoe dat de dinosaurus ooit de wereld domineerde en dat er iets gebeurd is, waardoor er geen dino's meer bestaan. Dit maakt het interessant voor jongens en meisjes.

Het helpt kinderen ook om te leren over goed en kwaad. Er zijn namelijk slechte en gevaarlijke dino's en hele lieve, reddende, goede dino's. Hierdoor kunnen kinderen de wereld wat beter begrijpen. Want goed en kwaad bevindt zich overal.

Het is vaak leuk om samen met vriendjes en vriendinnetjes met de dino's te spelen. En dat is weer goed voor de communicatieve en sociale vaardigheden. Ze leren delen en uitleggen hoe ze het spel voor zich zien en een speel set van dino's is dan ook een geweldig cadeau.

Verschillende soorten en de meest populaire Dinosaurussen

Er zijn natuurlijk heel veel dinosaurus soorten, sommige hebben echt bestaan en andere soorten zijn verzonnen. Onderstaande dino's zijn de meest bekende en meest populaire dino's die echt bestaan hebben. Complete of gedeeltelijke skeletten zijn hiervan over de hele wereld gevonden, waardoor ervan uit kan worden gegaan dat de wetenschap rondom deze dinosaurussen ook accuraat is.

T-rex of Tyrannosaurus Rex

De meest bekenden en waarschijnlijk ook de populairste dino is de T-Rex. Zover bekend is deze dino de sterkste van alle dino's met een ongelofelijke bijtkracht. De T-Rex zou 66 tot 68 miljoen jaar geleden geleefd hebben in wat wij nu kennen als het westelijke deel van Noord-Amerika.

De Tyrannosaurus Rex heeft een enorme schedel, een lange zware staart, met 2 krachtige en grote achterpoten en in verhouding korte, maar ook krachtige voorpoten. De Tyrannosaurus Rex is een carnivoor en men gaat ervan uit dat het een toproofdier was.

Velociraptor

Ook de Velociraptor is een hele bekende dino met twee voeten, veren, een lange staart en tot de verbeelding sprekende, gevaarlijke klauwen aan de voorpoten. Ook de Velociraptor is een carnivoor. De schedel is lang en laag en heeft een opstaande snuit.

Deze dino wordt ook wel Raptor genoemd en wordt meestal groot afgebeeld, maar was in werkelijkheid waarschijnlijk niet groter dan een kalkoen. Deze dino heeft, net als de Tyrannosaurus, vaak een prominente rol in movies.

Triceratops

Triceratops betekent 'driehoornig gezicht' en duidt op de drie hoornen op de kop van de dino. Deze dino staat op 4 poten, heeft een benig frame en doet een beetje denken aan de moderne neushoorn. Deze dino is een herbivoor.

Het is waarschijnlijk ook de grootste dino en een bekende tegenstander van de T-Rex. De posities waarin beiden al vechtend afgebeeld worden, zijn echter minder accuraat, maar het ziet er wel spectaculair uit.

Stegosaurus

De Stegosaurus ziet eruit als een gepantserde dino. Ze hebben een ronde rug, met korte voorpoten en langere achterpoten. De staarten staan hoog in de lucht en hebben spikes. Op hun rug hebben ze staande platen. Door deze kenmerken is het een erg herkenbare dino.

De puntige staarten werden waarschijnlijk gebruikt als verdediging tegen andere dino's en de platen op de rug zouden dienstdoen om de lichaamstemperatuur te reguleren, maar wetenschappers discussiëren hier nog steeds over.

De Stegosaurus is een herbivoor. De korte nek en het kleine hoofd lijken erop te duiden dat ze voornamelijk van lage struiken aten. Ze zouden door het kleine hoofd ook weinig hersenen hebben, in verhouding tot het grote lichaam.

Brachiosaurus

Ook de Brachiosaurus is een herkenbare en populaire dino. Dit komt voornamelijk door de hele lange nek, die niet in verhouding is met de rest van het lijf. De armen zijn ook erg lang in verhouding, met een diepe borst. De schedel daarentegen is in verhouding weer erg klein, net zoals de staart.

De Brachiosaurus wordt gezien als een hoge grazer. Een beetje zoals de moderne giraffe dus. Men gaat ervan uit dat dit een van de grootste dino's is geweest. Deze dino at voornamelijk vegetatie op een hoogte van 9 meter. De meeste mensen kennen deze dino uit Jurassic Park.

Is Dinosaurus speelgoed voor elke leeftijds groep?

Dino speelgoed is eigenlijk voor iedere leeftijdsgroep, al hoort de betreffende uitvoering natuurlijk ook bij de leeftijd te passen. Dino knuffels zijn geweldig voor de allerkleinste kindjes, maar wat kinderachtig voor oudere kinderen. Lego dino speelgoed daarentegen is dan weer niet geschikt voor de kleintjes, maar juist heel interessant voor oudere kinderen.

Je kan dus voor iedere leeftijds groep wel dino speelgoed vinden. Let goed op de aangegeven leeftijd bij het speelgoed, zodat je zeker weet dat het interessant is en dat er veilig mee gespeeld kan worden.

Soorten Dinosaurus speelgoed

Er zijn echt alle mogelijke soorten dino speelgoed. In verschillende thema's, materialen en uitvoeringen. Dino's lenen zich uitstekend voor een groot assortiment aan speelgoed. Producenten kunnen er alle kanten mee op.

Ze zijn geschikt voor boeken en puzzelen, want je kan er de meest fantastische verhalen en prenten bij bedenken. Alle soorten dino toys zijn mogelijk. Denk dan bijvoorbeeld aan een dino robot, Jurassic World of een andere Jurrasic film, cadeaus die brullen, of waar muziek uit komt, kleurboeken om creatief mee aan de slag te gaan, Lego of Playmobil om mee te bouwen, toys voor een peuter of kindjes vanaf 4 jaar, voor jongens of meiden.

Met dino speelgoed kan je zo een hele eigen dino world creëren en er zijn dan ook oneindig veel mogelijkheden. Je kan kiezen voor kunststof speelgoed of houten speelgoed. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het heel lastig kiezen kan zijn. Je kan jouw kindje dan ook gewoon een nieuwe verlanglijst laten maken.

Er is dino speelgoed waarbij batterijen nodig zijn, maar ook speelgoed dat je op kan laden. Er zijn zelfs dino spullen voor school te krijgen. Als jouw kind dol is op dino's, dan kan je er bijna alles van krijgen. Van dekbedden en posters tot een robot en Jurassic speelgoed.

Er zijn dus veel soorten dinosaurus speelgoed goed te krijgen. Allerhande artikelen die passen bij verschillende leeftijden en interesses. Dinosaurus speelgoed is er voor ieder kind te krijgen en het is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook heel goed voor de ontwikkeling van jouw kind. Daarnaast is dino speelgoed ook erg leuk om te verzamelen.

In de Top 5 hierboven vind je verschillende soorten dino speelgoed voor diverse leeftijden. Dit geeft je een goede indruk van wat er allemaal te krijgen is. Je kan jouw kindje altijd een verlanglijstje laten maken om ervoor te zorgen dat het dino speelgoed dat jij kiest, ook zeker de interesse van jouw kindje zal wekken.