Duplo Brandweer

De brandweer is stoer, spannend en dapper. Voor kinderen is de brandweer dan ook iets waar ze tegen op kijken, van onder de indruk zijn. Brandweermannen zijn dan ook echte helden en menig kind droomt ervan om later bij de brandweer te gaan.

Het leert kinderen ook over gevaar. Brand is gevaarlijk en daar dien je heel voorzichtig mee om te gaan, zoals de brandweer doet. Daarnaast is Lego Duplo gewoon goed voor de algehele ontwikkeling van jouw kindje. Het speelgoed van Lego Duplo is speciaal ontwikkeld om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Het is goed voor de fijne motoriek, maar bijvoorbeeld ook om alledaagse gebeurtenissen en bijzondere momenten te kunnen verwerken en een plekje te kunnen geven. Ze gaan er ook probleemoplossend van denken en het stimuleert de creativiteit. Verzin allerlei verhalen of speel alledaagse gebeurtenissen na.

Met Lego Duplo Brandweer ontwikkelt jouw kindje dus belangrijke vaardigheden, die het hele verdere leven van pas komen.

Dit zijn de 5 stoerste Duplo brandweer speelgoed van 2024

Er is behoorlijk wat Lego Duplo brandweer speelgoed te krijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan een Duplo Brandweerkazerne, een speciale kraan, moderne figuren, een brandweerwagen, met een blauw zwaailicht, andere voertuigen, een brandweerman poppetje, een helikopter, een brandblusser, een takel, en nog heel veel meer.

De mogelijkheden zijn eindeloos, en daardoor kan het moeilijk kiezen zijn. De eerste brandweerwagen is niet zo lastig, maar als de Lego Duplo wordt toegevoegd aan thema's en sets die je al hebt, dan kan het al wat meer uitzoekwerk zijn.

De Top 5 helpt je bij het uitzoeken. Je krijgt dan een goed idee van de mogelijkheden en kan makkelijk beslissen welk Lego Duplo Brandweer speelgoed het beste bij jou en jouw kindje past.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De LEGO DUPLO Brandweertruck - 10592 is een fantastische set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in brandweerauto's en reddingsmissies.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Compatibiliteit

2e beste keuze

De LEGO DUPLO Brandweerauto - 10969 is een geweldige set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in brandweerauto's en reddingsmissies.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Compatibiliteit

3e beste keuze

De LEGO DUPLO Brandweerkazerne & Helikopter - 10970 is een fantastische set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in brandweer en reddingsoperaties.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Compatibiliteit

Op deze pagina:

Onze Top 5 Stoerste Duplo Brandweer speelgoed

In de Top 5 Beste Lego Duplo Brandweer speelgoed vind jij eigenlijk altijd een geschikt speeltje voor jouw kindje. Voor iedere Duplo leeftijd, en elk budget, passend bij andere Lego Duplo thema's. Van dit speelgoed weet jij zeker dat jij jouw kindje er een geweldig plezier mee doet en dat het bijdraagt aan de algehele ontwikkeling van jouw kleintje.

#1
LEGO DUPLO Brandweertruck - 10592

De LEGO DUPLO Brandweertruck - 10592 is een fantastische set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in brandweerauto's en reddingsmissies. De set bevat 26 kleurrijke en duurzame DUPLO stenen, waaronder een brandweertruck met uitschuifbare ladder, een brandweerman en een kat.

Kinderen kunnen hun eigen reddingsmissies bedenken en de brandweertruck en ladder gebruiken om de kat te redden. Het bouwen van de set is eenvoudig en intuïtief en biedt een geweldige gelegenheid voor kinderen om hun fijne motoriek te verbeteren terwijl ze plezier hebben.

De LEGO DUPLO Brandweertruck - 10592 is ook een geweldige manier om kinderen te leren over brandveiligheid en het belang van brandweerlieden in de samenleving. Het is een geweldige set voor ouders en kinderen om samen te bouwen en te spelen, en biedt urenlang plezier en vermaak voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke en educatieve DUPLO set voor je jonge kind, dan is de LEGO DUPLO Brandweertruck - 10592 een uitstekende keuze.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Compatibiliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
LEGO DUPLO Brandweerauto - 10969

De LEGO DUPLO Brandweerauto - 10969 is een geweldige set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in brandweerauto's en reddingsmissies. De set bevat 7 kleurrijke en duurzame DUPLO stenen, waaronder een brandweerauto met uitschuifbare ladder, een brandweerman en een brandweerhond.

Kinderen kunnen hun eigen reddingsmissies bedenken en de brandweerauto en ladder gebruiken om de brandweerhond te redden. Het bouwen van de set is eenvoudig en intuïtief en biedt een geweldige gelegenheid voor kinderen om hun fijne motoriek te verbeteren terwijl ze plezier hebben.

De LEGO DUPLO Brandweerauto - 10969 is ook een geweldige manier om kinderen te leren over brandveiligheid en het belang van brandweerlieden in de samenleving. Het is een geweldige set voor ouders en kinderen om samen te bouwen en te spelen, en biedt urenlang plezier en vermaak voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke en educatieve DUPLO set voor je jonge kind, dan is de LEGO DUPLO Brandweerauto - 10969 een uitstekende keuze.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Compatibiliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
LEGO DUPLO Brandweerkazerne & Helikopter - 10970

De LEGO DUPLO Brandweerkazerne & Helikopter - 10970 is een fantastische set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in brandweer en reddingsoperaties. De set bevat 39 kleurrijke en duurzame DUPLO stenen, waaronder een brandweerkazerne, een brandweerhelikopter en 2 brandweerlieden.

Kinderen kunnen hun eigen reddingsoperaties bedenken en de brandweerkazerne en helikopter gebruiken om noodsituaties aan te pakken. Het bouwen van de set is eenvoudig en intuïtief en biedt een geweldige gelegenheid voor kinderen om hun fijne motoriek te verbeteren terwijl ze plezier hebben.

De LEGO DUPLO Brandweerkazerne & Helikopter - 10970 is ook een geweldige manier om kinderen te leren over de rol van brandweerlieden in de samenleving en de verschillende taken die ze uitvoeren. Het is een geweldige set voor ouders en kinderen om samen te bouwen en te spelen, en biedt urenlang plezier en vermaak voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke en educatieve DUPLO set voor je jonge kind, dan is de LEGO DUPLO Brandweerkazerne & Helikopter - 10970 een uitstekende keuze.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Compatibiliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
LEGO DUPLO Brandweerboot - 10591

De LEGO DUPLO Brandweerboot - 10591 is een geweldige set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in brandweerboten en reddingsoperaties op het water. De set bevat 16 kleurrijke en duurzame DUPLO stenen, waaronder een brandweerboot, een brandweerman en een flamingo.

Kinderen kunnen hun eigen reddingsmissies op het water bedenken en de brandweerboot gebruiken om de flamingo te redden. Het bouwen van de set is eenvoudig en intuïtief en biedt een geweldige gelegenheid voor kinderen om hun fijne motoriek te verbeteren terwijl ze plezier hebben.

De LEGO DUPLO Brandweerboot - 10591 is ook een geweldige manier om kinderen te leren over de rol van brandweerlieden op het water en de verschillende taken die ze uitvoeren. Het is een geweldige set voor ouders en kinderen om samen te bouwen en te spelen, en biedt urenlang plezier en vermaak voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke en educatieve DUPLO set voor je jonge kind, dan is de LEGO DUPLO Brandweerboot - 10591 een uitstekende keuze.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Compatibiliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
Lego Duplo Brandweerkazerne 4664

De LEGO Duplo Brandweerkazerne 4664 is een fantastische set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in brandweer en reddingsoperaties. De set bevat 97 kleurrijke en duurzame DUPLO stenen, waaronder een brandweerkazerne, een brandweerwagen, een brandweerman, een hond en verschillende accessoires zoals een ladder, gereedschap en brandblussers.

Kinderen kunnen hun eigen reddingsoperaties bedenken en de brandweerkazerne en brandweerwagen gebruiken om noodsituaties aan te pakken. Het bouwen van de set is eenvoudig en intuïtief en biedt een geweldige gelegenheid voor kinderen om hun fijne motoriek te verbeteren terwijl ze plezier hebben.

De LEGO Duplo Brandweerkazerne 4664 is ook een geweldige manier om kinderen te leren over de rol van brandweerlieden in de samenleving en de verschillende taken die ze uitvoeren. Het is een geweldige set voor ouders en kinderen om samen te bouwen en te spelen, en biedt urenlang plezier en vermaak voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke en educatieve DUPLO set voor je jonge kind, dan is de LEGO Duplo Brandweerkazerne 4664 een uitstekende keuze. Met zijn grote hoeveelheid stenen en accessoires biedt deze set talloze mogelijkheden voor creatief en interactief spel.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Compatibiliteit
Beste prijs op BOL.com

Waarom Duplo brandweer speelgoed kopen?

Lego Duplo is gewoon hartstikke leuk speelgoed, welk thema jij ook kiest, en je kan de verschillende thema sets heel goed met elkaar combineren. Duplo is vooral ook goed voor de ontwikkeling van kinderen en Lego Duplo Brandweer speelgoed heeft nog dat extra educatieve element over veiligheid.

Gevaren en veiligheid

Het is veel makkelijker te begrijpen dat brand en vuur gevaarlijk zijn met een Brandweer set van Duplo. En met de dieren, een hond of een kat, kan je laten zien dat hoogtes gevaarlijk kunnen zijn of dat je moet opletten in het verkeer.

De wereld begrijpen

Het is goed voor de creativiteit van kinderen en het ondersteunt het probleemoplossend denken. Met een brandweer set van Lego Duplo kan je op een leuke manier laten zien waarom je met bijvoorbeeld brand heel erg voorzichtig moet zijn. Voor peuters is het dan een herkenbare wereld, waardoor ze het makkelijker opnemen en verwerken.

Algehele ontwikkeling

Het is ook goed voor de motoriek, die wordt flink gestimuleerd dankzij brandweer speelgoed. En kinderen kunnen oefenen met hun sociale en communcatieve vaardigheden. Wanneer peuters samen eenvoudig leren overleggen over wat ze gaan bouwen. Als het lukt om iets te bouwen, dan kan dat ook heel goed zijn voor het zelfvertrouwen.

Kwaliteit in tijd

Helpen met de bouwstenen, samen van de bouwplaats een kazerne maken of bouw een fantasie object. Met Lego Duplo samen spelen, is goed voor de band die jij met jouw kindje hebt. Ondertussen kan je van alles uitleggen en leert jouw kindje nieuwe dingen. Je brengt dan kwaliteitstijd met jouw kleintje door, en dat zijn de mooiste herinneringen voor later.

Duplo brandweer speelgoed kopen? Houd hier rekening mee

Lego Duplo speelgoed is eigenlijk altijd goed voor kinderen. Ze zullen er uren speelplezier mee beleven, terwijl ze spelenderwijs leren en het ondersteunt de algehele ontwikkeling. Het zijn dan ook altijd mooie cadeaus.

Combineren van Lego Duplo sets

Als een kindje al Lego Duplo speelgoed heeft, dan is het veel leuker als de nieuwe cadeaus passen bij het speelgoed dat kinderen al hebben. De Brandweer sets van Lego Duplo passen eigenlijk bij alle andere onderwerpen. De bouwstenen zijn makkelijk te combineren en de voertuigen kunnen overal rijden, in de eigen stad of een ander bouwwerk.

Echte Duplo

Er is ook namaak Lego Duplo speelgoed te krijgen, en dat is dan niet te combineren met de Lego Duplo sets die een kindje al heeft. Daarnaast is de kwaliteit een stuk minder, en moet je ook opletten of de bouwstenen dan wel veilig zijn om mee te spelen, en gemaakt zijn van kinderveilige materialen.

De juiste leeftijd

Hoewel Duplo bedoelt is voor kleine kindjes, is niet al het Lego Duplo geschikt voor alle baby's en peuters. De bouwstenen kunnen bijvoorbeeld heel klein zijn, waardoor te jonge kinderen het misschien door kunnen slikken. Het kan dan ook frustrerend werken als het te moeilijk voor kleine kindjes is. Als kinderen al te oud zijn voor het speelgoed, dan kan het saai worden en dan spelen ze er snel niet meer mee.

Wat vindt jouw kindje leuk?

Kinderen hebben allemaal verschillende interesses en voor al die interesses zijn er Lego Duplo sets te vinden. De brandweer is favoriet bij jongens en meisjes. Wanneer kinderen interesse in de speeltjes hebben, dan zullen ze er ook veel meer mee spelen en er makkelijk over leren en mee ontwikkelen. Let dus altijd op de leeftijd die bij de set staat aangegeven.

Kies je voor een brandweertruck of een kazerne, met een katje of een hondje om te redden? Er zijn heel veel sets te krijgen, in verschillende prijsklassen, dus je vindt altijd een set die perfect bij jouw kleintje past, bij de Duplo die er al is, en bij jouw budget.

Ander Leuk Duplo Speelgoed

Lego Duplo heeft allerhande soorten sets, voor verschillende ineresses. De brandweer set van Duplo past eigenlijk bij alle andere onderwerpen. De brandweertruck kan overal komen en er kan overal een brandje ontstaan, een kat of een hond gered moeten worden, of een andere situatie loos zijn, waar de brandweer bij nodig is.

Duplo Boerderij

Zo kunnen er dieren gered moeten worden op de Duplo Boerderij, en er kan ook zomaar brand uitbreken bij de hooibalen in de schuur. De brandweertruck kan er makkelijk komen. Leer samen over meerdere onderwerpen en heb uren speelplezier. Er zijn allerhande boerderij sets, die je makkelijkk met de brandweer kan combineren.

Duplo Trein

De Duplo Trein past ook goed bij de Brandweer set van Duplo. Het speciale voertuig kan vast komen te zitten, of er kan een treinstel ontkoppelt moeten worden omdat deze in brand staat. De brandweer kan de passagiers en de machinist redden. Er zijn verschillende soorten trein sets van Duplo. Van een treinstation met push-to-go trein, tot een roltrein met rails.

Duplo Dierentuin

De brandweer gaat ook geregeld bij de Duplo Dierentuin langs. Om te kijken of de dieren nog hulp nodig hebben, en ook omdat het gewoon leuk is om alle dieren te bekijken en er over te leren. Met de brandweertruck kan je zo een safari rijden. De verschillende dieren kunnen zelfs met de brandweer mee of op de Duplo Dierentrein meerijden.

Deze Duplo sets zijn leuk voor diverse leeftijden en jongens en meisjes. De herkenbare wereld maakt het aantrekkelijk en een peuter kan zich helemaal inleven en fantastische avonturen beleven. Er zijn voor de brandweer ook veel accessoires te krijgen, die het allemaal nog leuker maken en die ook makkelijk met andere sets te combineren zijn.

De meeste kinderen doe je met iedere Duplo set een groot plezier, en met een Duplo Brandweerset weet je zeker dat ze uren speelplezier beleven.

Onze favoriet

De LEGO DUPLO Brandweertruck - 10592 is een fantastische set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in brandweerauto's en reddingsmissies.

Beste prijs op BOL.com