Lego Disney

Lego Duplo Mickey Minnie Verjaardagstrein 10941Pic.png

Disney en Lego werken al sinds 1999 samen en zijn sindsdien met elkaar verbonden. Sindsdien zijn er ontelbare Lego Disney sets uitgekomen. Voor kinderen is het geweldig om hun favoriete Disney figuren na te bouwen en ermee te spelen. En voor Disney fans is het natuurlijk een geweldige aanvulling op de verzameling.

Je kan van allerhande Disney figuren een leuke Disney set kopen. Denk dan onder meer aan Mickey mouse, Minnie mouse, Disney prinsessen, Jurassic World, Harry Potter, Star Wars, Super Mario, de Kleine Zeemeermin, Disney's Belle en Disney Frozen, Minions, Ninjago, Toy Story en nog heel veel meer.

Disney fans verzamelen al deze series ook graag. Ze hebben dan plezier aan het bouwen, maar zullen het werkje dan eerder tentoonstellen, dan dat ze ermee gaan spelen. Al is het natuurlijk wel zo dat bij een verzameling de waarde het hoogste is wanneer alles nog in de originele verpakking zit, zonder dat het gebruikt is.

Je vindt dus altijd Lego Disney bouwspeelgoed dat perfect bij jouw kindje past en wat een geweldig cadeau zal zijn. Vind je het lastig om te kiezen? Kijk dan naar de Top 10 en Top 5 van het leukste Lego Disney speelgoed van 2022.

Dit zijn de 10 Coolste Lego Disney van 2022!

Het is lastig om precies te zegge wat nou het leukste Lego Disney speelgoed is. Het ligt er ook maar net aan waar jouw kleintje fan van is. Als dat een Lego Disney Princess is, dan is niet alleen de Disney Princess leuk om te krijgen, maar het kasteel natuurlijk ook.

Dan zal Jurassic World, Harry Potter of Star Wars minder interessant zijn. Iedereen heeft favoriete sprookjes, films of figuren van Disney. De leukste Lego Disney sluit daar natuurlijk bij aan.

In deze Top 10 krijg je in ieder geval al een hele goede indruk van wat de mogelijkheden zijn en het kan jou ook al helpen met het kiezen van een leuke Lego Disney set. Je weet dan zeker dat je met een geweldig cadeau komt.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 Coolste Lego Disney van 2022!

Sommige Disney figuren zijn natuurlijk tijdloos en altijd een geweldig cadeau. Dat kan een Lego Disney Princess zijn, maar ook Minnie Mouse of Disney Princes Belle. Lego heeft voor ieder wat wils en deze Top 5 van het leukste Lego Disney speelgoed bevat een goede selectie van het meest populaire Lego Disney speelgoed.

Lego Duplo Mickey Minnie Verjaardagstrein 10941

Cadeautjes, ballonnen en een cupcake met een kaarsje. Allemaal om de verjaardag te vieren van Mickey Mouse, Minnie Mouse of Pluto. Speel jij een verjaardagsliedje op de gitaar? Versier de trein en maak allemaal samen een ritje.

Er zijn twee stenen met cadeautjes en 5 stenen met cijfers. De minifiguren zijn Mickey Mouse, Minnie Mouse en Pluto. Er zitten 22 onderdelen bij deze Lego Duplo set van Lego Disney en het is geschikt voor kindjes tussen de 2 en de 5 jaar.

Voordelen:

Inclusief Mickey Mouse. Minnie Mouse en Pluto

Treintje met 2 wagentjes

Accessoires zoals grote cupcake met kaars en cadeautjes

Onze nummer 1!

Lego Disney Minnie Mouse IJssalon 10773

Minnie heeft een ijssalon en Katrien Duck stapt in de auto om een ijsje te gaan eten. Aan het Minnie ijsbord ziet Katrien dat ze goed zit. Ze betaalt het lekkere ijsje met het Lego Duplo geld. Er zit een stoeltje met een parasol bij.

De schattige krab kan lekker op een golfje water rusten. Op de surfplank kan er ook nog gesurft worden. Verkoeling alom. De set bestaat uit 100 onderdelen en geschikt voor kinderen tussen de 4 en de 7 jaar.

Voordelen:

Inclusief te bouwen auto

Inclusief Minnie en Katrien

Met extra strand accessoires

Onze nummer 2!

Lego Disney Raya en het Hartpaleis 43181

Het prachtige Hartpaleis van Raya heeft 6 verschillende kamers. Achter een draaimuur zit een verborgen kamer. De twee torens aan de buitenkant kunnen open. Daar kan je de wapens van Raya en Namaari bewaren.

De minifiguren Raya en Namaari zitten bij de set, net zoals Tuk Tuk en Namaari's Serlot. Er zitten ook allerlei magische accessoires bij, zoals een roze bonsai boom. Samen met Raya gaat er voor jouw kindje een magische wereld open.

Voordelen:

Inclusief geheime kamer achter een draaimuur

Veel magische accessoires

De middelste toren is de slaapkamer met portretten

Onze Nummer 3

Lego Disney Encanto Isabela

Het ziet eruit als een boek, maar het is de Magische Poort van Encanto Isabella. De poort kan open en heeft een echt werkend slot met sleutel. In het midden vind je een bouwwerk. De minipoppetjes Isabella, Luisa en Maribel zitten bij de set.

Er zijn ook nog hele lieve vlinders en een vogeltje. Deze magische poort is ook makkelijk mee te nemen en er zitten digitale Instructions PLUS voor een vernieuwende bouwervaring. Deze set bevat 114 onderdelen en is geschikt voor kindjes vanaf 5 jaar.

Voordelen:

• De Magische Poort kan gesloten makkelijk meegenomen worden • Inclusief 3 poppetjes van Isabella. Luisa en Maribel

Inclusief schattige accessoires zoals vlinders en een vogel

Nummer 4

Lego Disney Frozen Elsa

Het magische IJspaleis van Elsa heeft een schuifbrug en een wenteltrap. Het keukentje heeft een tafel en stoelen, maar je kan ook op het doorschijnende balkon wat drinken. In de muziekkamer kan muziek gemaakt worden met de muziekstandaard en de bladmuziek.

Er is ook een buitenspeeltuin met een sneeuwfort en een wipwap, en je kan er op de slee met 3 rijtuigen naartoe. Er zitten ook nog minifiguren bij, namelijk Elsa, Anna, Olaf, Marshmallow en 4 snowgies bij de set, en natuurlijk verschillende accessoires.

Voordelen:

IJspaleis met vele extra

Nummer 5

Wat is Lego Disney?

De Lego Disney series bestaan al sinds 1999. Lego begon met het creëren van Lego sets in allerhande Disney thema's, die natuurlijk meteen hartstikke populair werden. Kinderen konden met de Lego hun favoriete Disney figuren nabouwen en er vervolgens mee spelen en samen allemaal spannende avonturen beleven.

Prinsessen zoals Assepoester, Elsa en Anna van Disney Frozen, Disney prinses Belle en het Beest, en andere figuren spreken de meisjes heel erg aan. Thema's zoals Super Mario, Lord of the Rings, Minecraft, Jurassic World en Toy Story, zijn favoriet bij jongens.

Tegenwoordig loopt dat aardig in elkaar over. Natuurlijk ook doordat er uitgaves zijn die zowel jongens als meisjes aanspreken. De Lego Disney is opgedeeld in verschillende categorien, met allerhande verschillende uitgaves.

  • In 2016 kwamen de Lego Brickheadz uit. Dit zijn figuurtjes gemaakt van Lego. Dit zijn ondertussen heel wat verschillende Lego figuren. Denk dan onder meer aan Iron Man, de Hulk, Belle, het Beest, Han Solo, Elsa, Ariel, Ursula en ga zo nog maar even door. Deze Lego Brickheadz zijn niet alleen heel erg leuk, maar ook echte must haves voor de echte fans en verzamelaars.
  • Lego Cars is gebaseerd op de Disney Cars films
  • Lego Disney Princess is een serie met allemaal Lego Disney prinsessen. Als eerste Lego Disney Princess werden er 4 prinsesjes gekozen, namelijk Ariel, Assepoester, Merida en Rapunzel.
  • Lego Juniors heeft als subthema's ook Disney onderwerpen. Deze serie is gemaakt voor kinderen tussen de 4 en de 7 jaar oud. Er zijn onder meer series van Cars 3, Disney Princess, Iron Man, Spider-Man en de Incredibles 2.
  • De Lego Minifigures serie bestaat uit minifiguren die in zakjes verkocht worden. Het is een verrassing welk minifiguur in het gesloten zakje zit. Er was ook een reeks met 18 Disney minifiguren.
  • Van Pirates of the Caribbean zijn ook 15 Lego sets verschenen.
  • Star Wars wordt al sinds 1999 door Lego gemaakt, maar in 2012 werd StarWars overgenomen door Disney en sindsdien hoort het ook bij Lego Disney. Er zijn al meer dan 600 Lego Disney Star Wars bouwpakketten verschenen.

Lego Disney Films

Het werkt ook andersom. Lego maakt niet alleen series gebaseerd op tekenfilms, films en series, maar er werden ook films gemaakt die gebaseerd zijn op Lego Disney speelgoed. Denk dan onder meer aan Lego Marvel Super Heroes: Maximum Overload of Lego Indiana Jones and the Raiders of the Lost Brick.

Zo zijn er best wel wat Lego Disney films gemaakt, waarvan natuurlijk ook weer Lego bouwsets te krijgen zijn. Dat geldt overigens ook voor de tekenfilm series gebaseerd op Lego die ondertussen verschenen zijn.

Er zijn ook al games uitgebracht die gebaseerd zijn op Lego speelgoed.

Lego Duplo

Disney is natuurlijk ook heel erg leuk voor de aller kleinste kindjes, maar die kunnen niet met Lego spelen. Voor hen is er Lego Duplo en ook daarin werden verschillende Disney uitvoeringen gemaakt. De allereerste Lego Disney uitgaves waren zelfs van Winnie de Poeh.

Ondertussen is er natuurlijk allerhande Duplo Disney speelgoed te krijgen. Denk dan onder meer aan Disney Princess, Cars, Toy Story, Mickey Mouse en nog heel veel meer.

Waarom Lego Disney kopen?

Lego is goed voor de ontwikkeling van kinderen en kinderen zijn fan van Disney. De combinatie is een logische uitkomst. Kinderen leren veel van Lego. Ze krijgen er ruimtelijk en technisch inzicht door, het is goed voor de motoriek, ze gaan er probleemoplossend door denken en zo heeft het nog veel meer voordelen.

Dankzij het Disney thema is het heel herkenbaar en dat nodigt weer uit tot spelen. Ze kunnen scènes naspelen uit hun favoriete Disney film of serie, maar ook hun eigen fantasie de vrije loop laten gaan en allemaal op avontuur gaan met hun favoriete Disney figuur.

Het helpt kinderen ook om de grote wereld wat beter te begrijpen. Ze kunnen situaties uit hun leven naspelen en de gebeurtenis zo beter begrijpen. Dat kunnen hele alledaagse momenten zijn, maar ook speciale en bijzondere evenementen.

Ze krijgen in die rollenspel de kans om iets opnieuw te beleven en er rustiger over na te denken. Ze bedenken dan sneller wat ze ervan vinden en een manier om ermee om te gaan. Dit gebeurt natuurlijk allemaal heel onbewust, maar het is wel ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van kinderen.

Spelen doen kindjes graag samen en door met Lego Disney samen met anderen te spelen, wordt de emotionele en communicatieve ontwikkeling van kinderen gestimuleerd. Ze moeten op hun beurt letten, overleggen, ruilen en beleven daarbij verschillende emoties.

Ze kunnen zo spelenderwijs steeds beter uitdrukking aan hun emoties geven, en ook leren hoe ze ermee om moet gaan. Bijvoorbeeld als ze even moeten wachten of als de ander een stukje niet wil ruilen, maar ook hoe het verhaal loopt dat gecreëerd wordt.

Het is in ieder geval altijd goed voor de creativiteit van kinderen. Dat geldt voor Lego en voor Disney.

Lego Disney kopen? Houd hier rekening mee

Je kan kinderen en volwassenen ontzettend blij maken met Lego Disney speelgoed. Het is ontzettend populair en er is voor iedereen ook wel een set of serie te vinden. Er zijn ook pakketten en andere mogelijkheden voor alle soorten budgetten. Je kan helemaal uit je dak gaan en blijven uitbreiden of voor een paar euro een leuk cadeau vinden.

Doordat het zo populair is, en dat geldt voor zowel Lego als Disney, is er ook veel namaak op de markt. Dit is vaak wat goedkoper, maar ook van mindere kwaliteit, en nog vaker ook gemaakt van onveilige materialen. Als je Lego Disney wil kopen, let er dan goed op dat het ook van het merk Lego Disney is.

Kinderen en volwassenen van alle leeftijden zijn fan van Disney en zullen blij zijn met Lego Disney speelgoed, maar het moet wel ook bij de leeftijd passen. En dat geldt vooral voor kleine Disney fans. Wanneer de onderdelen te klein zijn, dan kan dat gevaarlijk zijn voor kindjes.

Kijk dus altijd naar de vanaf leeftijd. Aangezien Disney favoriet is bij alle leeftijden, is de tot leeftijd minder belangrijk. Een Disney fan of verzamelaar zal altijd blij zijn met een Lego Disney set van zijn of haar favoriete figuren.

Welk Lego Disney speelgoed jij ook kiest, kijk altijd naar de interesses van diegene voor wie het cadeau is. Er is Lego Disney speelgoed voor elk budget te krijgen. Denk er ook over na of je het Lego Disney speelgoed later na nog wil kunnen uitbreiden. Sommige sets horen bij elkaar en kunnen gecombineerd worden. Lego bouwstenen kan je altijd combineren en met elkaar gebruiken.

Nog 5 leuke lego sets van Disney

Bol.com

LEGO DUPLO Disney Belle's Balzaal - 10960

€17,99

Bol.com

LEGO Disney Princess Het ultieme avonturenkasteel - 43205

€73,90

Bol.com

LEGO 4+ Disney Frozen 2 Elsa’s Koetsavontuur - 41166

€23,99

Bol.com

LEGO Disney Lightyear XL-15 Ruimteschip - 76832

€39,49

Bol.com

LEGO Ideas Winnie de Poeh - 21326

€99,99