Dit zijn de 5 Coolste Lego Disney van 2024!

Disney en Lego werken al sinds 1999 samen en zijn sindsdien met elkaar verbonden. Sindsdien zijn er ontelbare Lego Disney sets uitgekomen. Voor kinderen is het geweldig om hun favoriete Disney figuren na te bouwen en ermee te spelen. En voor Disney fans is het natuurlijk een geweldige aanvulling op de verzameling.

Je kan van allerhande Disney figuren een leuke Disney set kopen. Denk dan onder meer aan Mickey mouse, Minnie mouse, Disney prinsessen, Jurassic World, Harry Potter, Star Wars, Super Mario, de Kleine Zeemeermin, Disney's Belle en Disney Frozen, Minions, Ninjago, Toy Story en nog heel veel meer.

Disney fans verzamelen al deze series ook graag. Ze hebben dan plezier aan het bouwen, maar zullen het werkje dan eerder tentoonstellen, dan dat ze ermee gaan spelen. Al is het natuurlijk wel zo dat bij een verzameling de waarde het hoogste is wanneer alles nog in de originele verpakking zit, zonder dat het gebruikt is.

Je vindt dus altijd Lego Disney bouwspeelgoed dat perfect bij jouw kindje past en wat een geweldig cadeau zal zijn. Vind je het lastig om te kiezen? Kijk dan naar de Top 10 en Top 5 van het leukste Lego Disney speelgoed van 2024.

Het is lastig om precies te zegge wat nou het leukste Lego Disney speelgoed is. Het ligt er ook maar net aan waar jouw kleintje fan van is. Als dat een Lego Disney Princess is, dan is niet alleen de Disney Princess leuk om te krijgen, maar het kasteel natuurlijk ook.

Dan zal Jurassic World, Harry Potter of Star Wars minder interessant zijn. Iedereen heeft favoriete sprookjes, films of figuren van Disney. De leukste Lego Disney sluit daar natuurlijk bij aan.

In deze Top 5 krijg je in ieder geval al een hele goede indruk van wat de mogelijkheden zijn en het kan jou ook al helpen met het kiezen van een leuke Lego Disney set. Je weet dan zeker dat je met een geweldig cadeau komt.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Laat peuters kennismaken met getallen, creatief bouwen en Disney magie! Aan boord van de verjaardagstrein.

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Educatieve waarde

2e beste keuze

Verken het Hartpaleis met Disney's Raya en haar vrienden uit Disney's Raya en de Laatste Draak. Oh, kijk! Een verborgen kamer met een kaart!

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Educatieve waarde

3e beste keuze

Kleed je warm aan en stap op Anna's slee voor een nieuw avontuur en een bezoek aan het prachtige ijspaleis van Elsa! 

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Educatieve waarde

Op deze pagina:

Onze top 5 Coolste Lego Disney van 2024!

Sommige Disney figuren zijn natuurlijk tijdloos en altijd een geweldig cadeau. Dat kan een Lego Disney Princess zijn, maar ook Minnie Mouse of Disney Princes Belle. Lego heeft voor ieder wat wils en deze Top 5 van het leukste Lego Disney speelgoed bevat een goede selectie van het meest populaire Lego Disney speelgoed.

#1
LEGO DUPLO Mickey & Minnie Verjaardagstrein

Cadeautjes, ballonnen en een cupcake met een kaarsje. Allemaal om de verjaardag te vieren van Mickey Mouse, Minnie Mouse of Pluto. Speel jij een verjaardagsliedje op de gitaar? Versier de trein en maak allemaal samen een ritje.

Er zijn twee stenen met cadeautjes en 5 stenen met cijfers. De minifiguren zijn Mickey Mouse, Minnie Mouse en Pluto. Er zitten 22 onderdelen bij deze Lego Duplo set van Lego Disney en het is geschikt voor kindjes tussen de 2 en de 5 jaar.

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

#2
LEGO Disney Raya en het Hartpaleis

Het prachtige Hartpaleis van Raya heeft 6 verschillende kamers. Achter een draaimuur zit een verborgen kamer. De twee torens aan de buitenkant kunnen open. Daar kan je de wapens van Raya en Namaari bewaren.

De minifiguren Raya en Namaari zitten bij de set, net zoals Tuk Tuk en Namaari's Serlot. Er zitten ook allerlei magische accessoires bij, zoals een roze bonsai boom. Samen met Raya gaat er voor jouw kindje een magische wereld open.

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

#3
LEGO Disney Frozen Elsas Magische IJspaleis

Het magische IJspaleis van Elsa heeft een schuifbrug en een wenteltrap. Het keukentje heeft een tafel en stoelen, maar je kan ook op het doorschijnende balkon wat drinken. In de muziekkamer kan muziek gemaakt worden met de muziekstandaard en de bladmuziek.

Er is ook een buitenspeeltuin met een sneeuwfort en een wipwap, en je kan er op de slee met 3 rijtuigen naartoe. Er zitten ook nog minifiguren bij, namelijk Elsa, Anna, Olaf, Marshmallow en 4 snowgies bij de set, en natuurlijk verschillende accessoires.

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

#4
LEGO Disney Princess Het Kasteelfeest in Arendelle

LEGO Disney Princess Het Kasteelfeest in Arendelle - 41068 is een prachtige set voor de fans van Frozen. Het kasteel van Arendelle is een belangrijke locatie in de film en met deze set kunnen kinderen hun eigen verhalen creëren. De set bevat verschillende kamers, zoals een eetzaal, een slaapkamer en een balkon. Ook zijn er minifiguren van Elsa, Anna en Olaf bijgevoegd.

Kinderen kunnen met deze set hun fantasie de vrije loop laten en hun eigen kasteelfeesten organiseren. Ze kunnen de prinsessen aankleden in mooie jurken en ze laten dansen op het balkon. Ook kunnen ze de tafel dekken en het eten serveren in de eetzaal. Het is een geweldige set om alleen mee te spelen of samen met vriendjes en vriendinnetjes.

Met deze LEGO Disney Princess set kunnen kinderen niet alleen plezier hebben, maar ook hun creativiteit en bouwvaardigheden ontwikkelen. Het bouwen van de set stimuleert de fijne motoriek en het probleemoplossend vermogen van kinderen. Het is een prachtige toevoeging aan de collectie van elke Frozen fan.

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

#5
LEGO Disney Encanto Het Huis van de Familie Madrigal

LEGO Disney Encanto Het Huis van de Familie Madrigal - 43202 is een prachtige set gebaseerd op de animatiefilm Encanto. Met deze set kunnen kinderen vanaf 6 jaar het huis van de Magrigal-familie bouwen en hun eigen verhalen bedenken. De set bevat vijf LEGO minipoppetjes van de personages uit de film: Mirabel, Abuela Alma, Luisa, Isabela en Bruno. Ook zijn er diverse accessoires inbegrepen, waaronder een gitaar, een tafel, een stoel en een roze vlieger.

Het huis van de Magrigal-familie is zeer gedetailleerd en bestaat uit drie verdiepingen. De buitenkant van het huis heeft een prachtige blauwe kleur en is versierd met bloemen. Op de begane grond bevindt zich de keuken, waar Luisa en Isabela aan het koken zijn. Op de eerste verdieping bevindt zich de slaapkamer van Abuela Alma en op de tweede verdieping de slaapkamer van Mirabel en haar broers en zussen.

Met LEGO Disney Encanto Het Huis van de Familie Magrigal kunnen kinderen hun creativiteit en verbeelding stimuleren en zichzelf onderdompelen in de kleurrijke wereld van Encanto.

 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

Wat is Lego Disney?

De Lego Disney series bestaan al sinds 1999. Lego begon met het creëren van Lego sets in allerhande Disney thema's, die natuurlijk meteen hartstikke populair werden. Kinderen konden met de Lego hun favoriete Disney figuren nabouwen en er vervolgens mee spelen en samen allemaal spannende avonturen beleven.

Prinsessen zoals Assepoester, Elsa en Anna van Disney Frozen, Disney prinses Belle en het Beest, en andere figuren spreken de meisjes heel erg aan. Thema's zoals Super Mario, Lord of the Rings, Minecraft, Jurassic World en Toy Story, zijn favoriet bij jongens.

Tegenwoordig loopt dat aardig in elkaar over. Natuurlijk ook doordat er uitgaves zijn die zowel jongens als meisjes aanspreken. De Lego Disney is opgedeeld in verschillende categorien, met allerhande verschillende uitgaves.

 • In 2016 kwamen de Lego Brickheadz uit. Dit zijn figuurtjes gemaakt van Lego. Dit zijn ondertussen heel wat verschillende Lego figuren. Denk dan onder meer aan Iron Man, de Hulk, Belle, het Beest, Han Solo, Elsa, Ariel, Ursula en ga zo nog maar even door. Deze Lego Brickheadz zijn niet alleen heel erg leuk, maar ook echte must haves voor de echte fans en verzamelaars.
 • Lego Cars is gebaseerd op de Disney Cars films
 • Lego Disney Princess is een serie met allemaal Lego Disney prinsessen. Als eerste Lego Disney Princess werden er 4 prinsesjes gekozen, namelijk Ariel, Assepoester, Merida en Rapunzel.
 • Lego Juniors heeft als subthema's ook Disney onderwerpen. Deze serie is gemaakt voor kinderen tussen de 4 en de 7 jaar oud. Er zijn onder meer series van Cars 3, Disney Princess, Iron Man, Spider-Man en de Incredibles 2.
 • De Lego Minifigures serie bestaat uit minifiguren die in zakjes verkocht worden. Het is een verrassing welk minifiguur in het gesloten zakje zit. Er was ook een reeks met 18 Disney minifiguren.
 • Van Pirates of the Caribbean zijn ook 15 Lego sets verschenen.
 • Star Wars wordt al sinds 1999 door Lego gemaakt, maar in 2012 werd StarWars overgenomen door Disney en sindsdien hoort het ook bij Lego Disney. Er zijn al meer dan 600 Lego Disney Star Wars bouwpakketten verschenen.

Lego Disney Films

Het werkt ook andersom. Lego maakt niet alleen series gebaseerd op tekenfilms, films en series, maar er werden ook films gemaakt die gebaseerd zijn op Lego Disney speelgoed. Denk dan onder meer aan Lego Marvel Super Heroes: Maximum Overload of Lego Indiana Jones and the Raiders of the Lost Brick.

Zo zijn er best wel wat Lego Disney films gemaakt, waarvan natuurlijk ook weer Lego bouwsets te krijgen zijn. Dat geldt overigens ook voor de tekenfilm series gebaseerd op Lego die ondertussen verschenen zijn.

Er zijn ook al games uitgebracht die gebaseerd zijn op Lego speelgoed.

Lego Duplo

Disney is natuurlijk ook heel erg leuk voor de aller kleinste kindjes, maar die kunnen niet met Lego spelen. Voor hen is er Lego Duplo en ook daarin werden verschillende Disney uitvoeringen gemaakt. De allereerste Lego Disney uitgaves waren zelfs van Winnie de Poeh.

Ondertussen is er natuurlijk allerhande Duplo Disney speelgoed te krijgen. Denk dan onder meer aan Disney Princess, Cars, Toy Story, Mickey Mouse en nog heel veel meer.

Waarom Lego Disney kopen?

Lego is goed voor de ontwikkeling van kinderen en kinderen zijn fan van Disney. De combinatie is een logische uitkomst. Kinderen leren veel van Lego. Ze krijgen er ruimtelijk en technisch inzicht door, het is goed voor de motoriek, ze gaan er probleemoplossend door denken en zo heeft het nog veel meer voordelen.

Dankzij het Disney thema is het heel herkenbaar en dat nodigt weer uit tot spelen. Ze kunnen scènes naspelen uit hun favoriete Disney film of serie, maar ook hun eigen fantasie de vrije loop laten gaan en allemaal op avontuur gaan met hun favoriete Disney figuur.

Het helpt kinderen ook om de grote wereld wat beter te begrijpen. Ze kunnen situaties uit hun leven naspelen en de gebeurtenis zo beter begrijpen. Dat kunnen hele alledaagse momenten zijn, maar ook speciale en bijzondere evenementen.

Ze krijgen in die rollenspel de kans om iets opnieuw te beleven en er rustiger over na te denken. Ze bedenken dan sneller wat ze ervan vinden en een manier om ermee om te gaan. Dit gebeurt natuurlijk allemaal heel onbewust, maar het is wel ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van kinderen.

Spelen doen kindjes graag samen en door met Lego Disney samen met anderen te spelen, wordt de emotionele en communicatieve ontwikkeling van kinderen gestimuleerd. Ze moeten op hun beurt letten, overleggen, ruilen en beleven daarbij verschillende emoties.

Ze kunnen zo spelenderwijs steeds beter uitdrukking aan hun emoties geven, en ook leren hoe ze ermee om moet gaan. Bijvoorbeeld als ze even moeten wachten of als de ander een stukje niet wil ruilen, maar ook hoe het verhaal loopt dat gecreëerd wordt.

Het is in ieder geval altijd goed voor de creativiteit van kinderen. Dat geldt voor Lego en voor Disney.

Lego Disney kopen? Houd hier rekening mee

Je kan kinderen en volwassenen ontzettend blij maken met Lego Disney speelgoed. Het is ontzettend populair en er is voor iedereen ook wel een set of serie te vinden. Er zijn ook pakketten en andere mogelijkheden voor alle soorten budgetten. Je kan helemaal uit je dak gaan en blijven uitbreiden of voor een paar euro een leuk cadeau vinden.

Doordat het zo populair is, en dat geldt voor zowel Lego als Disney, is er ook veel namaak op de markt. Dit is vaak wat goedkoper, maar ook van mindere kwaliteit, en nog vaker ook gemaakt van onveilige materialen. Als je Lego Disney wil kopen, let er dan goed op dat het ook van het merk Lego Disney is.

Kinderen en volwassenen van alle leeftijden zijn fan van Disney en zullen blij zijn met Lego Disney speelgoed, maar het moet wel ook bij de leeftijd passen. En dat geldt vooral voor kleine Disney fans. Wanneer de onderdelen te klein zijn, dan kan dat gevaarlijk zijn voor kindjes.

Kijk dus altijd naar de vanaf leeftijd. Aangezien Disney favoriet is bij alle leeftijden, is de tot leeftijd minder belangrijk. Een Disney fan of verzamelaar zal altijd blij zijn met een Lego Disney set van zijn of haar favoriete figuren.

Welk Lego Disney speelgoed jij ook kiest, kijk altijd naar de interesses van diegene voor wie het cadeau is. Er is Lego Disney speelgoed voor elk budget te krijgen. Denk er ook over na of je het Lego Disney speelgoed later na nog wil kunnen uitbreiden. Sommige sets horen bij elkaar en kunnen gecombineerd worden. Lego bouwstenen kan je altijd combineren en met elkaar gebruiken.

Onze favoriet

Laat peuters kennismaken met getallen, creatief bouwen en Disney magie! Aan boord van de verjaardagstrein.

Beste prijs op BOL.com