Cadeau jongen 2 jaar

Spelletjes spelen als 2-jarige is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling. Jouw jongen van 2 jaar ontdekt steeds meer van de grote wereld en spelletjes voor peuters dragen bij aan de ontwikkeling en helpen jouw mannetje om alles makkelijker te leren, te begrijpen en om dingen een plaatsje te geven. Spelen doen kinderen in een veilige omgeving en dat is het moment om zoveel mogelijk vaardigheden te trainen. Dat kan op sociaal en emotioneel gebied zijn, maar ook de taalvaardigheid, de motoriek en de cognitieve ontwikkeling hebben baat bij spelletjes.

Dankzij spelletjes leren ze ook met conflicten om te gaan en wanneer ze iets eng vinden en hun angst overwinnen, dan geeft het hun zelfvertrouwen een flinke boost. Hij leeft ook steeds beter om zijn gevoelens te uiten. Wanneer hij gefrustreerd is, dan leert hij dat te uiten door te communiceren. En als allerbelangrijkste, samen spelletjes spelen versterkt jullie band.

Wil jij niet alleen het leukste, maar ook het beste cadeau voor een jongen van 2 jaar vinden, lees dan verder voor de 10 beste cadeaus.

Onze favoriet

LEGO® DUPLO® Jurassic World T. rex en Triceratops dinosaurus ontsnapping (10939) zit vol leuke functies.

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

Bovenop zijn kameel gaat Arwynn, gewapend met een kaart, op zoek naar de tempel van het Skeletleger. 

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

Deze 30-delige My First Magformers set werd speciaal ontwikkeld om kinderen vanaf 18 maanden al spelend te leren.

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

#1
Lego Duplo

Lego Duplo T-Rex en Triceratops Dinosaurus Ontsnapping

In deze spannende dinosaurus set van Duplo zitten maar liefst 2 dinosaurussen, een stoere motor, een Duplo-poppetje, een grote poort en een hek met spanning en natuurlijk een palmboom. De poorten kunnen makkelijk open en dicht, de bek van de T-Rex beweegt en het hek staat op spanning. 

Wat vonden wij positief

 • Dinosaurussen en poppetjes om mee te spelen en mee te nemen
 • Stoere motor waar de dino en het poppetje op passen
 • Groot formaat dus veilig voor jouw 2 jarige

Waarom Lego Duplo?

Bouwen met Duplo is voor kinderen een feestje. Jouw kleine man zal zich de koning te rijk voelen met zijn eigen Duplo blokken waarmee hij zijn fantasie de vrije loop kan laten gaan en allerhande interessante constructies bouwen. De Duplo blokken zijn lekker groot en daardoor makkelijk voor een jongen van 2 jaar om vast te pakken en hij kan de blokken ook steeds beter in elkaar klikken. De blokken van Duplo zijn zo groot dat wanneer jouw kleine man eraan begint te sabbelen, hij ze niet per ongeluk af kan slikken. Er zijn allerhande bouwsets in verschillende thema’s.

Duplo draagt bij aan het creatieve denkvermogen, en jouw kleine man is de hele tijd bezig met rollenspellen en verkennend spelen. Hij traint zijn motorische, cognitieve en sociaal-emotionele vaardigheden. Zeker wanneer hij samen met andere kindjes met de Duplo speelt. Duplo is meer dan spelen met blokken, het stimuleert en ondersteunt de algehele ontwikkeling van jouw mannetje.

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Playmobil

PLAYMOBIL Space Shuttle Missie

Op missie naar de ruimte, jouw mannetje vliegt ervandoor met deze spaceshuttle en kan zo de hele ruimte ontdekken en allemaal nieuwe sterren en planeten vinden. 

Wat vonden wij positief

 • Robust stevig groot formaat voor kleine kinderhandjes
 • Stimuleert de fantasie en neemt jouw kleine mee op ruimte avonturen
 • Makkelijk mee te nemen voor entertainment onderweg

Waarom Playmobil?

Met Playmobil kan een jongen van 2 jaar de meest fantastische avonturen beleven en dit stimuleert zijn creatieve ontwikkeling. Playmobil is speciaal gemaakt voor kleine kinderen en voor de aller kleinste kindjes zijn er zelfs speciale Playmobil uitvoeringen met grotere onderdelen waardoor het niet alleen veilig is voor jouw mannetje, maar dat et ook makkelijker en dus leuker is om mee te spelen. Wanneer speelgoed te moeilijk is, dan kan dat jouw kereltje frustreren. Playmobil biedt wel een uitdaging, maar is niet gevaarlijk en ook niet te moeilijk.

De grotere uitvoeringen bestaan voornamelijk uit voertuigen en gebouwen of huizen en dit kan later makkelijk uitgebreid worden met andere Playmobil, Duplo en Lego sets. Op die manier kan jouw mannetje jarenlang plezier hebben en heerlijk spelen met al zijn bouwblokken. Voor een 2-jarige jongen is Playmobil het leukste en het beste speelgoed. Je kan een thema kiezen dat past bij de interesses van jouw kleine man en je zal zien dat hij dit speelgoed niet links laat liggen.

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Magformers

Magformers My first Set Line

Magformers My First Set Line – Bouwset 30 stuks – Magnetisch Speelgoed – Educatief constructie speelgoed Deze set Magformers bevat maar liefst 30 stukken magnetisch speelgoed in 6 oliepastelkleuren.

Wat vonden wij positief

 • Gaat nooit vervelen 30 magneten
 • 6 verschillende kleuren driehoeken en vierkanten
 • Makkelijk te combineren met andere sets

Waarom Magformers?

Magformers is fantastisch constructiespeelgoed voor kinderen. Met magneten kan jouw kleine man zijn eigen 3D-structuren bouwen. Het is klikken, bouwen en spelen. Er zijn allerhande vormen, in alle mogelijke kleuren en jouw jongen kan er dan ook alle kanten mee op. Er zijn verschillende soorten bouwsets te krijgen, die ook nog eens allemaal te combineren zijn, want hoe meer Magformers, des te groter en indrukwekkender de constructies kunnen worden. Er zijn verschillende thema’s te krijgen, die het allemaal nog interessanter maken.

Jouw kleintje kan in het begin de bouwvoorbeelden nog niet echt namaken en zal vooral zijn eigen fantasie de vrije loop laten gaan, maar hoe beter hij het in de gaten krijgt, des te meer uitdaging hij zal zoeken en dan zijn de bouwvoorbeelden een geweldige inspiratie. De magneten zijn sterk genoeg om aan elkaar te blijven zitten, maar zijn ook makkelijk los te krijgen van elkaar voor kleine kinderhandjes. Jouw kereltje kan er dus heerlijk mee spelen, zonder frustraties.

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Knuffels

Happy Horse Konijn Richie

Rabbit Richie is een heerlijk zachte, blauwe knuffel van 34 centimeter die het melodietje van “Over the Rainbow” afspeelt wanneer je aan zijn staart trekt. Jouw mannetje kan heerlijk in slaap vallen met dit knuffel konijn van Happy Horse.

Wat vonden wij positief

 • Heerlijk zacht en stevig polyester pluche
 • Goede kwaliteit Wasmachine wasbaar tot 30 graden
 • Met rustgevende melodietjes als je aan de staart trekt

Waarom knuffels?

Knuffels zijn onmisbaar voor ieder kind. Ze spelen namelijk een belangrijke rol bij de emotionele ontwikkeling van jouw kleine man. Een knuffel kan de steun en toeverlaat van jouw kleintje zijn en ze troost en ondersteuning bieden, ze meer zelfvertrouwen geven en een gevoel van veiligheid. Met een knuffel wordt een kind ook sneller zelfstandig. De knuffel wordt overal mee naartoe genomen en in bed, als papa en mama er niet zijn, dan is de knuffel er wel. Hij heeft dus altijd zijn steuntje bij zich, ook als hij zich onzeker voelt of iets eng vindt.

De knuffel speelt ook mee in allerhande avonturen en draagt dus bij aan de creativiteit van jouw kleine man. Jouw kereltje kan zich ontzettend aan de knuffel gaan hechten, want het is een oprechte band die ze opbouwen. Het is daarom aan te raden om de knuffel geregeld te wassen, zodat hij minder gehecht raakt aan de geur en om een reserveknuffel aan te schaffen. Dan voorkom je een ramp mocht jouw kleine man zijn beste vriendje eens kwijtraken.

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Speelgoed Auto

VTech Toet Toet Autos Max de Slimme Monster Truck - Educatief Speelgoed - 1.5 tot 5 Jaar

De VTech Toet Toet Auto's Max de Slimme Monster Truck is een educatief speelgoed geschikt voor kinderen tussen de 1,5 en 5 jaar. Met deze speelgoedtruck kan jouw kind verschillende avonturen beleven en spelenderwijs leren. De truck is gemaakt van goede kwaliteit, stevig en duurzaam materiaal, waardoor het lang meegaat en tegen een stootje kan.

Deze speelgoedtruck kan worden gecombineerd met andere VTech Toet Toet sets, waardoor er meer mogelijkheden ontstaan voor jouw kind om te spelen en te leren. Max de Slimme Monster Truck is uitgerust met interactieve functies, zoals muziek, zinnetjes en geluidseffecten, die bijdragen aan de taalontwikkeling en het stimuleren van de zintuigen van jouw kind.

Wat vonden wij positief

 • Educatief: Deze speelgoedtruck is ontworpen om spelenderwijs te leren en bij te dragen aan de ontwikkeling van je kind. Het bevat interactieve functies die de taalontwikkeling en de zintuigen van je kind stimuleren.

 • Duurzaam: De truck is gemaakt van goede kwaliteit, stevig en duurzaam materiaal, waardoor het lang meegaat en tegen een stootje kan. Dit maakt het een goede investering in speelgoed voor je kind.

 • Interactief: Max de Slimme Monster Truck is uitgerust met muziek, zinnetjes en geluidseffecten, waardoor het speelgoed interactief en leuk is voor je kind. Het zal de verbeelding van je kind stimuleren en hem of haar urenlang bezig houden.

Waarom speelgoed autos?

Een speelgoed auto is voor jouw kleine man fantastisch om mee te spelen en je kan er nog een extra dimensie aan toevoegen door een racebaan te gebruiken. Jouw kleine man krijgt dan nog meer inzicht in hoe de speelgoed auto beweegt en zich gedraagt. Hij leert dat als hij iets doet, dat gevolgen heeft. Zet hij de auto boven aan de helling, dan rolt deze naar beneden. Ook zal zijn reactievermogen verbeteren. Hij houdt immers de snelle autootjes nauwlettend in de gaten.

Met speelgoed autootjes kan jouw kleine man alle kanten op en ze zijn makkelijk mee te nemen voor onderweg. Hij zal zich dan nooit echt vervelen, want hij kan overal met zijn auto’s kunnen spelen. Thuis kan je racebanen, circuit of garage toevoegingen om hem nog meer speelplezier te geven. Voor een jongen van 2 jaar zijn dit fantastische cadeaus waar hij jarenlang plezier aan zal beleven.

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#6
Voertuigen

Rolly Toys Tractor – John Deere Met Aanhanger

Deze traptractor ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook nog eens superstoer, zeker met de grote aanhangwagen waarin jouw kleine man zand kan verplaatsen, speelgoed kan meenemen of in het bos kan verzamelen wat hij allemaal vindt. Je kan de motorkap van deze traptractor openen. 

Wat vonden wij positief

 • Stevig en robuust dus kan tegen een stootje
 • Met aanhangwagen
 • Veel speelplezier

Waarom voertuigen?

Voertuigen zijn machtig interessant voor een jongen van 2 jaar en et zijn dan ook geweldige cadeautjes. Je kan er alle kanten mee op. Is hij fan van de brandweer? Dan is een mooie brandweerauto het stoerste cadeau. Vindt hij de boerderij fantastisch? Dan is een tractor een waar feest. Zo is er voor iedere jongen van 2 jaar wel een voertuig te vinden waar hij niet meer zonder kan en die hij overal mee naartoe zal slepen. Door met voertuigen te spelen, zal jouw mannetje allemaal nieuwe vaardigheden aanleren en wordt zijn algehele ontwikkeling flink gestimuleerd.

Jongens van 2 jaar vinden auto’s, trucks, bussen, tractoren en andere voertuigen bijna magisch. Als ze kunnen kiezen uit een winkel vol speelgoed, dan zal er 9 van de 10 keer voor een voertuig gekozen worden. Een trapauto zal dus naast het ondersteunen en stimuleren van zijn algehele ontwikkeling, ook nog eens het allerleukste cadeau zijn.

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#7
Speeltapijt

Big City Stratentapijt

Met dit speeltapijt waant jouw kleine man zich in de grote stad. Straten om met de auto’s door te rijden, een rotonde en oversteekpunten, er is zelfs een busstop. Er zijn allerhande gebouwen, zelfs met parkeerplaatsen op het dak. 

Wat vonden wij positief

 • Leuke print van straten en rotondes en nog meer afbeelding
 • Gemaakt van degelijk nylon
 • Heel veel speel plezier

Waarom een speeltapijt?

Een speeltapijt is meer dan een leuk speelgoed accessoire. Het is een hele duidelijke plek waar jouw kleine man kan spelen. De meeste speelmatten zijn gemaakt om met autootjes op te spelen. Er zijn straten waardoor jouw mannetje met een speelgoedauto kan rijden en huizen of gebouwen waar jouw kereltje met bijvoorbeeld Duplo-poppetjes kan spelen. Ideaal voor een speelhoek in bijvoorbeeld de woonkamer. Hij kan dan bijvoorbeeld ook leren dat wanneer hij klaar is met spelen, al het speelgoed op de mat thuishoort.

Voor jouw kleine man is het ook fijn om duidelijk zijn eigen speelplek te hebben. Kinderen voelen zich veiliger wanneer ze weten waar ze aan toe zijn en wat er van hen verwacht wordt. Een speelmat is dan een hele fijne toevoeging en jouw kereltje kan ook nog eens lekker met zijn autootjes over de mat kneuren en alle wegen volgen, de rotondes leren kennen en zelfs de verkeersregels oefenen.

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#8
Bromtol

Bromtol - Trein - met geluid

Wanneer jouw kleine mannetje deze bromtol laat draaien, dan hoort hij het geluid van een locomotief, terwijl het treintje tegen de draairichting van de bromtol in gaat. Er zitten 2 batterijen bij. De bromtol is niet alleen leuk en vrolijk om mee te spelen, maar ook nog eens stevig en robuust.

Wat vonden wij positief

 • Eindeloos speelplezier bewegend treintje in de bromtol
 • Grappig met locomotief geluiden bij het draaien
 • Goede kwaliteit stevig robuust en makkelijk schoon te houden

Waarom een bromtol?

Oh de magische bromtol. Flink op en neer gaan met de grote knop en de tol begint te draaien. Het klassieke mechanisme zorgt nog steeds voor heel veel spelplezier, zeker voor een jongen van 2 jaar. Er zijn bromtollen in alle mogelijke thema’s en wanneer jij kiest voor een thema dat jouw kleine man aanspreekt, dan zal hij veel tijd met het betoverende stukje speelgoed doorbrengen. Bromtollen komen niet alleen in allerhande thema’s, maar ook in diverse uitvoeringen. Zo heb je de klassieke metalen bromtol met afbeeldingen, maar ook plastic bromtollen waarin speelgoed zit dat ook nog meebeweegt.

Er zijn bromtollen met lichtjes en er zijn altijd veel vrolijke kleuren die de aandacht van een jongen van 2 jaar makkelijk grijpen en uitdagen tot spelen. Een bromtol is voor jouw man dan ook een heel leuk cadeau, zeker wanneer je kiest voor een bromtol in een thema dat echt bij zijn interesses past.

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#9
T-Rex Dino's

T-Rex – Tolo Toys

Deze stoere, gele T-Rex is een geweldige speelpop voor een jongen van 2 jaar. De T-Rex is klikkend, heeft een bewegend hoofd en zijn staart en armen kunnen ook bewegen. Zijn poten kan jouw kleine man ook in verschillende standen plaatsen. 

Wat vonden wij positief

 • Stevig robuust en kan tegen een stootje
 • Past perfect in babyhandjes. Je kan overal aan draaien en dan maakt het ook nog een leuk geluidje
 • Makkelijk schoon te houden

Waarom T-Rex Dino's?

Dinosaurussen zijn stoer, indrukwekkend, best wel spannend en zijn een geweldige stimulans voor de creativiteit van jouw kleine man. Ze leren ermee over geschiedenis, dieren en de wereld. Een T-Rex dino speelt tot de verbeelding van jouw kereltje en hij zal opeens fantastische avonturen gaan beleven, samen met zijn dino’s. De T-Rex is dan natuurlijk de meest stoere dinosaurus, maar er zijn nog zat andere vriendjes en vijand dinosaurussen om mee te combineren.

Het fantasiespel wordt ontzettend gestimuleerd en ze worden er ook nieuwsgierig van wanneer ze leren dat er ooit echte dinosaurussen bestaan hebben. De kans is groot dat jouw kleine man er dan alles over wil weten en zo meer leert over de wereld waarin wij vandaag de dag leven. Een dinosaurus T-Rex is natuurlijk ook gewoon heel erg stoer en voor jouw jongen van 2 jaar een superstoer cadeau, waarmee hij vele uurtjes zoet zal zijn en nog jaren zal spelen.

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#10
Speelgoed gereedschap

Rubbabu - Gereedschapsset

Deze gereedschapsset is hartstikke veilig voor jouw kleine man om mee te spelen en zal ook jouw meubilair of vloeren niet beschadigen. Er zitten 5 stukken gereedschap in de set. Een hamer, een zaag, een schroevendraaier, een tang en een sleutel. 

Wat vonden wij positief

 • Veilig. Beschadigd -vloeren -meubilair etc niet
 • 5 verschillende kleuren
 • Makkelijk vast te houden voor kleine kinderhandjes

Waarom speelgoed gereedschap?

Jouw kleine man wil alles nadoen wat papa en mama ook doen, dus wanneer jullie aan het klussen zijn of iets repareren, dan wil jouw kereltje jouw helpen. Speelgoed gereedschap is dan ook geweldig voor een jongen van 2 jaar. Hij leert zo langzaamaan waarvoor het gereedschap bedoeld is en kan precies nadoen wat papa en mama ook doen. Je kan hem meteen leren dat hij voorzichtig met zijn gereedschap om moet gaan en het goed moet onderhouden en bewaren, maar speelgoed gereedschap voor een 2-jarige is lekker stevig en robuust en kan dus echt wel tegen een stootje.

Voor jouw kleine man van 2 jaar is het fijn om te kiezen voor houten of plastic gereedschap. Dit gaat langer mee en dan heeft hij er ook veel langer plezier van. Met een werkbank voor 2-jarigen erbij kan hij zich helemaal uitleven en allerhande spulletjes repareren en jou helpen wanneer je de klusjes in en om het huis moet klaren.

 • Veiligheid
 • Ontwikkeling
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com