Cadeau jongen 5 jaar

10 tips voor het verlanglijstje volgens ouders & experts

Voor jongens van 5 jaar breekt een leuke tijd aan. Vanaf deze leeftijd is het namelijk verplicht om jouw zoon naar school te laten gaan. Op de basisschool gaat een leuke, leerzame en interessante periode voor jouw kind aanbreken. Een periode waarin jouw kind bovendien met tal van nieuwe zaken in aanraking gaat komen. Zo gaat jouw kind écht leren schrijven en lezen.

Gedurende deze periode moet jouw kind zich ook zien te vermaken. Zo is het bijvoorbeeld voor een jongen van 5 jaar aan te raden om educatief speelgoed aan te schaffen. Speelgoed waarmee jouw zoon zich niet alleen vermaakt, maar waarmee hij ook nog nieuwe dingen leert. Met het juiste speelgoed kan hij bijvoorbeeld zijn coördinatie trainen.

Maar, wat is nou het leukste speelgoed voor een jongen van 5 jaar? En met welk cadeau kun jij jou zoon van 5 echt weten te verrassen? Samen met ouders en experts hebben wij een top 10 van de leukste cadeaus voor een jongen van 5 jaar samengesteld. Neem onderstaande tips door en schaf direct het leukste speelgoed voor jouw zoon van 5 jaar aan.

Ravensburger Dinosauriërs - 3x49 stukjes

Een puzzel die volledig in het teken van Dinosauriërs staat; dat is deze leuke Ravensburger puzzel. Met de stukjes van deze puzzel kan jouw zoon bovendien drie verschillende puzzels maken. Het gaat hierbij om 49 stukjes waarmee dus drie soorten puzzels gemaakt kunnen worden. Leuk, gevarieerd en lee...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Geschikt voor drie soorten puzzels

49 stukjes; prima voor een kind van 5 jaar

Leuk thema voor een jongen; dinosauriërs

1

Ravensburger puzzelRavensburger puzzel

Wat doe jij het liefste als je een avondje vrij bent? Vind je het op dat moment heerlijk rustgevend om een puzzel te maken? Dan ben je niet de enige; de puzzels zijn in de afgelopen jaren met een ware opkomst bezig. Dit geldt niet alleen bij volwassenen, maar ook zeker bij jonge kinderen. Voor jonge kinderen biedt een leuke puzzel namelijk de nodige voordelen.

Een puzzel is vermakelijk, maar is ook nog eens leerzaam. Door de puzzelstukjes gaat jouw kind bijvoorbeeld een veel beter inzicht krijgen. Ook traint jouw kind zijn hersenen op de juiste manier met een puzzel, en voor de kleinste zijn puzzels van hout helemaal top.

Wil jij daarom een leuke puzzel voor jouw zoon aanschaffen? Dan raden wij je aan om voor een Ravensburger puzzel te kiezen. Deze puzzels zijn leuk én zijn geheel op de leeftijd van jouw kind afgestemd. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de leukste puzzel voor jouw zoon van 5 jaar.

4 beste Ravensburger puzzels

Bol.com

Ravensburger PAW Patrol 4in1box puzzel - 12+16+20+24 stukjes - kinderpuzzel

€10,49

Bol.com

Ravensburger puzzel Spider-man in Actie - 3x49 stukjes - Kinderpuzzel

€9,99

Bol.com

Ravensburger puzzel Grote bouwvoertuigen - 3x49 stukjes - kinderpuzzel

€9,95

Bol.com

Ravensburger puzzel Super Mario - 3x49 stukjes - kinderpuzzel

€11,99

LEGO City Politie Gevangentransport

Voor de meeste kinderen is de politie een interessant onderwerp. Deze LEGO set speelt daar dan ook precies op in; met deze LEGO set kan een compleet gevangentransport gemaakt worden. Het gaat hierbij onder meer om een truck van de politie, maar ook om een stoere politiemotor. Erg leuk voor jouw zoon...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Erg leuk thema voor jongens van 5 jaar oud

Bestaande uit maar liefst 244 onderdelen

In deze set zijn ook nog 4 minifiguren te vinden

2

LEGOLEGO CITY

Hierboven heb je reeds kunnen lezen dat LEGO al decennialang populair is. Vanaf het moment dat dit speelgoed gelanceerd werd, kan het al op veel lovende woorden rekenen. Dit was waarschijnlijk bij jouw generatie al zo en is bij de huidige generaties nog steeds het geval.

Voor jouw zoon van 5 jaar is het daarom erg leuk om LEGO aan te schaffen. Dit speelgoed is erg vermakelijk, maar is ook nog goed voor de coördinatie van jouw zoon. Door met LEGO allerlei objecten in elkaar te klikken, bouwt jouw zoon bovendien geduld op.

Bijkomend voordeel: je kunt tegenwoordig uit honderden LEGO sets kiezen. Doordat dit aanbod zo divers is, kun je altijd wel een geschikte LEGO set voor jouw zoon van 5 jaar vinden. Onze voorkeur daarbij gaat uit naar onderstaande LEGO set.

4 beste LEGO City speelgoed

Bol.com

LEGO City IJswagen - 60253

€16,99

Bol.com

LEGO City Brandweer & Politie Achtervolging - 60319

€29,99

Bol.com

LEGO City Politiehelikopter Achtervolging - 60243

€24,25

Bol.com

LEGO City Elite Politie achtervolging boorder - 60273

€26,49

SmartGames Apple Twist Kinderen Educatief spel

Bij spel is het de bedoeling dat jouw kind rupsen in de juiste volgorde gaat leggen. Hiervoor moet je kind logisch nadenken en inzicht opbouwen. Onwijs leerzaam dus, ook omdat bij dit spel maar liefst 60 opdrachten horen. Het is niet voor niets dat dit speelgoed uitgeroepen is tot ‘Speelgoed van h...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Biedt onwijs veel spelplezier

Is bijzonder educatief voor jouw zoon

Op veel manieren te spelen

3

SmartGamessmartgames

Speelgoed voor een jongen van 5 jaar hoeft niet altijd alleen maar vermakelijk te zijn. Nee, vanaf een jaar of 5 gaat jouw kind naar de basisschool, waarop hij het nodige gaat leren. Door het juiste educatieve speelgoed aan te schaffen, kun je hem – tijdens het spelen – ook dingen bijbrengen.

Ben je op zoek naar educatief speelgoed? En wil je graag het leukste educatieve speelgoed voor een jongen van 5 jaar aanschaffen? Dan is ons advies om naar het speelgoed uit de SmartGames serie te kijken. Dit merk richt zich echt volledig op het aanbieden van educatief speelgoed. En dat doet het merk ook met verve; het SmartGames is populair onder veel kinderen.

Wij zijn alvast op zoek gegaan naar het beste educatieve speelgoed van SmartGames. Daarbij is onze keuze gevallen op het volgende spel.

4 beste SmartGames speelgoed

Bol.com

SmartGames Happy Cube - Original 6 puzzels - 3D - Kubus - Educatief

€11,99

Bol.com

Smart Games Tangoes Starter (5+)

€9,99

Bol.com

Magnetic Travel Games Magic Forest - Reisspel

€10,99

Bol.com

Smart Games Noah's Ark

€9,99

Smoby Neo Friends House Speelhuis

In onze ogen is dit het leukste speelhuis voor een jongen van 5 jaar. Dit huis ziet er geweldig uit, is geschikt voor buiten en is behoorlijk groot. Bovendien is het mogelijk om dit huis aan te kleden met tal van accessoires. Doordat het speelhuis van de juiste materialen vervaardigd is, kan jouw zo...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Is met accessoires uit te breiden

Is groot en ziet er super leuk uit

Is bestand tegen de felle zonnestralen

4

SpeelhuisSpeelhuis

Bij het aanschaffen van speelgoed heb je meer dan voldoende keuze. Wil je bijvoorbeeld voor één stuk speelgoed gaan? Of wil je juist voor een grotere vorm van speelgoed gaan? Als je jouw zoon van 5 jaar écht eens wilt verrassen, is een leuk speelhuis mogelijk leuk.

Een speelhuis is geschikt voor binnen of voor buiten. Bij sommige speelhuizen is het ook mogelijk om deze zowel binnen als buiten te gebruiken. Ongeacht waar het speelhuis precies staat, weet jouw zoon zich in en rondom het speelhuis perfect te vermaken. Hóe jouw zoon dit kan doen, is afhankelijk van het soort speelhuis waar je voor kiest.

Wij zijn alvast op zoek gegaan naar een leuk speelhuis. Naar een leuk speelhuis dat vooral voor een jongen van 5 jaar oud erg geschikt is.

4 beste Speelhuizen

Bol.com

Fantasy Forts Ancient Castle Large - Huttenbouwset - 16 panelen

€40,95

Bol.com

Smoby Stilt house - 260 x 160 x 197 cm - vanaf 2 jaar - Speelhuis

€310,00

Bol.com

Smoby Pretty House + zomerkeuken - 145 x 110 x 127 cm - Speelhuis

€176,65

Bol.com

Smoby Chef House - 120 x 115 x 135 cm - vanaf 2 jaar - Speelhuis

€281,00

Kid K

Deze set bestaat uit maar liefst 100 onderdelen en biedt veel mogelijkheden. Deze 100 onderdelen kunnen namelijk op meerdere manieren in elkaar gezet worden. Dáárdoor is het voor jouw zoon mogelijk om 30 verschillende modellen te bouwen. Zeker weten dat jouw zoon hier veel uren aan gaat besteden.

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Uitgebreide set van 100 onderdelen

Met de 100 onderdelen kunnen 30 modellen gemaakt worden

Stimuleert de verbeelding en creativiteit van jouw zoon

5

Kid K’NEXKid KNEX

Sommige merken speelgoed zijn al decennialang erg populair. Dit geldt voor LEGO, geldt voor DUPLO, geldt voor Hot Wheels, geldt voor Playmobil en geldt voor K’NEX. Met het laatstgenoemde merk is het mogelijk om allerlei vormen en objecten in elkaar te zetten. De KNEX onderdelen moeten in elkaar geklikt worden, waarmee jouw zoon dus een gewenst model in elkaar kunt zetten.

Als je voor jouw zoon van 5 jaar KNEX speelgoed aan wilt schaffen, is de Kid K’NEX de juiste serie. In deze serie vind je allerlei bouwsets, welke stuk voor stuk voor kinderen geschikt zijn. Voor een kind van 5 jaar, maar ook voor een kind van 7 jaar. Door voor Kid K’NEX te kiezen, weet je jouw zoon dus de komende jaren te vermaken!

Heb je zelf vroeger ook met K’NEX gespeeld? En wil je jouw zoon van 5 jaar hier ook graag mee laten spelen? Kies dan voor onderstaande leuke bouwset.

4 beste Kid K’NEX speelgoed

Bol.com

Kid K'Nex - Budding Builders Tub

€31,02

Bol.com

Kid K'Nex - Zoo Friends bouwset

€28,04

Bol.com

K'Nex Opbergdoos Creation Zone Box, bouwset - 50 Modellen

€49,99

Bol.com

K'NEX Helikopter - Bouwset

€9,03

Pokemon Pluche Knuffel - Mega Charizard X 26cm

Is jouw zoon helemaal gek op Pokémon? Dan is deze gave knuffel van Charizard absoluut heel leuk speelgoed. Deze knuffel is maar liefst 26 centimeter hoog en is van pluche gemaakt. De knuffel is hierdoor lekker zacht; grote kans dat jouw zoon elke nacht met deze grote knuffels wil slapen.

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Heerlijk zacht (van pluche)

Is maar liefst 26 centimeter groot

Dé favoriete Pokémon van veel jongens

6

PokémonPokemon

Pikachu, Charizard en Squirtle. Het zijn enkele van de meest populaire figuren uit de Pokémon series. Deze serie werd voor het eerst in 1996 als een game uitgebracht. Tegelijkertijd zijn er ook op allerlei andere manieren producten van Pokémon op de markt gebracht. De Pokémon speelkaarten zijn daar een typerend voorbeeld van.

In de afgelopen jaren is Pokémon weer ongekend populair geworden. De oudere jeugd speelde graag met Pokémon Go, terwijl de jongere jeugd graag met Pokémon speelgoed speelt. Is jouw zoon van 5 jaar ook helemaal gek van Pokémon? Dan weet je in ieder geval dat je uit behoorlijk veel soorten speelgoed kunt kiezen.

Pokémon speelgoed doet het eigenlijk altijd goed. Doordat je uit veel soorten speelgoed kunt kiezen, kun je ook het leukste cadeau voor jouw zoon van 5 jaar uitkiezen. Wij raden daarbij onder meer onderstaand speelgoed aan.

4 leukste Pokémon cadeaus

Bol.com

Ravensburger 3D-puzzel Pokémon Bal - 72 stukjes

€14,18

Bol.com

Pokémon Sword & Shield Fusion Strike Elite Trainer Box - Pokémon Kaarten

€43,00

Bol.com

Pokemon plush knuffel- Pikachu 20cm

€17,69

Bol.com

Pokémon - Pokemon draagtas speelset rugzak slagveld + Pikachu figuurtje

€54,07

Spirograaf Starter Set – Knutselpakket

In onze ogen kun je voor jouw zoon het beste deze Spirograaf Starter Set aanschaffen. Deze set is uitgebreid, wordt met alle benodigdheden geleverd en is vrij voordelig. Grote kans dat jouw zoon de komende dagen/weken alléén maar aan het tekenen is. Iets wat zeker goed is voor zijn ontwikkeling.

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Voordelige geprijsde starter set

Deze set is behoorlijk uitgebreid

Deze set kan jarenlang gebruikt worden door jouw zoon

7

SpirograafSpirograven

Speelgoed wordt in allerlei soorten en maten aangeboden. Dat bewijzen de acht soorten speelgoed hierboven maar al te duidelijk. Als je het leukste cadeau voor jouw zoon van 5 jaar aan wilt schaffen, moet je daarom goed naar zijn wensen kijken. Ook moet je goed nadenken over hetgeen wat jij hem graag wil laten leren.

Iets waar veel kinderen gek op zijn, is een zogeheten spirograaf. Dit is een handig instrument waarmee allerlei geometrische patronen getekend kunnen worden. Het leuke is dat jouw kind met één spirograaf ontelbaar veel patronen kan creëren. Met een goede spirograaf weet je dan ook veel creativiteit in jouw kind los te maken.

Bovendien kun je een spirograaf overal mee naar toe nemen. Ideaal als je bijvoorbeeld met jouw gezin wilt uiteten; jouw zoon van 5 vermaakt zich prima tijdens het eten met een spirograaf.

 

4 beste Spirograven

Bol.com

Grafix 4-in-1 Creatieve set voor kinderen | Inhoud: Kleuren, spirograaf tekenen, stickeren & krastekeningen | Knutselen voor kinderen

€14,95

Bol.com

SentoSphère Art & Creations Spirograaf

€16,95

Bol.com

Spirograaf - Junior - knutselpakket

€24,69

Bol.com

Hasbro Spirograph Cyclex

€19,99

Kidkraft Everyday Heroes Brandweerkazerne en Politiebureau - houten poppenhuis

Dit houtenpoppenhuis van het merk KidKraft is onze favoriet. Dit poppenhuis is behoorlijk groot, is van hout gemaakt en heeft een onwijs leuk thema. Het combineert namelijk de brandweer en politie op een leuke manier met elkaar. Dankzij de drie verdiepingen heeft dit poppenhuis erg veel te bieden.

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

In een politie & brandweer thema

Speciaal voor jongens ontwikkeld

Is groot en wordt met een 35-delige accessoireset geleverd

8

KidKraft poppenhuisKiddraft pop

Heb je het wel eens met jouw ouders over speelgoed van vroeger gehad? Vroeger konden kinderen nog niet op een tablet, met en op afstand bestuurbare auto of met online spelletjes spelen. Nee, vroeger speelden kinderen vooral met een poppenhuis.

Bij een poppenhuis denk je wellicht direct aan een huis voor meisjes. Dat verband wordt vaak gelegd, maar is niet helemaal terecht. Er bestaan namelijk ook leuke poppenhuizen voor jongens. Veel huizen kunnen overigens ook door zowel jongens als door meisjes gebruikt worden.

Wil jij voor jouw zoon van 5 jaar een gaaf KidKraft poppenhuis aanschaffen? Veel succes daarmee; het aanbod van poppenhuizen is namelijk behoorlijk uitgebreid. Speciaal voor jou en jouw zoon van 5 jaar zijn wij alvast op zoek gegaan naar het leukste poppenhuis!

4 Kidkraft poppenhuizen

Bol.com

KidKraft Juliette houten Poppenhuis

€139,99

Bol.com

Bungalowspeelhuis Aan Het Meer

€457,95

Bol.com

KidKraft Hallie Poppenhuis

€120,70

Bol.com

Kidkraft Modern - Speelhuis

€524,95

Exost RC 360 Cross II - Stuntauto

Deze RC bestuurbare auto van Exost is onwijs leuk. Deze auto is niet alleen in staat om te rijden, maar ook om flips te maken en om 360 graden spins te maken. Met dank aan de grote groene wielen kan jouw zoon alle mogelijke bewegingen met deze RC bestuurbare auto maken.

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Ook geschikt voor flips en 360 graden spins

Leuk design; in drie kleuren verkrijgbaar

Behaalt snelheden tot wel 12 kilometer per uur

9

RC bestuurbare AutoRC

Is jouw zoon nu al gek op snelheid? En is jouw zoon ook al een liefhebber van gave auto’s? Dan is de aanschaf van een RC bestuurbare auto een goed idee. Zo’n auto kan jouw zoon op afstand besturen, waarbij hij direct meerdere zintuigen traint. Ook traint hij hiermee zijn hand-oog coördinatie.

Dat is echter niet het belangrijkste voordeel van een RC bestuurbare auto. Nee, het belangrijkste voordeel is toch wel het ongekende vermaak. Als je een gave bestuurbare auto voor jouw zoon aanschaft, kan hij waarschijnlijk niet stoppen met lachen. Bovendien is de kans groot dat hij deze auto heel snel uit wil proberen.

Daarmee komen we op het volgende voordeel uit: een RC bestuurbare auto is overal te gebruiken. Ook op bijvoorbeeld de camping of in de tuin. Een garantie voor veel plezier en vermaak.

4 beste Bestuurbare auto’s

Bol.com

Bestuurbare auto - Zwart - voor off-road en op de weg - Diversicus RC auto - Afstandsbestuurbare Auto - Stunt Auto - Radiografisch Bestuurbare Auto - Voor Binnen en Buiten - Model 2021 - inclusief extra 2e accu

€49,95

Bol.com

Huntex RC 4WD Twist / Stunt Car - Gratis EXTRA Accu en Batterijen - Groen/Blauw - Transformerende Auto - Afstand bestuurbare auto - RC Auto Offroad - Volwassenen - Kind - Stuntauto

€49,95

Bol.com

Exost RC 360 Cross II Stuntauto groen 1:18 - RC Auto - Bestuurbare Auto

€24,95

Bol.com

Maisto RC Radiografische Bestuurbare auto schaal 1/24 Team Red Bull F1 2019 / 2020 RB15 #33 Max Verstappen

€34,95

VTech KidiZoom Print Cam - Educatieve Speelgoedcamera

Deze speelgoedcamera is niet alleen erg vermakelijk, maar ook nog super educatief. Jouw kind kan met deze camera allerlei fotocreaties maken. Deze camera print de fotocreaties vervolgens uit, waarna jouw zoon deze ook nog in kan kleuren. Met dank aan de omkeerbare lens is het ook nog mogelijk om sel...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Met deze camera kunnen allerlei fotocreaties gemaakt worden

Inclusief een omklapbare lens en 2.4 inch kleuren LCD scherm

Het benodigde papier is online te bestellen en makkelijk bij te vullen

10

Print speelgoedcameraSpeelcamera

Wil je dat jouw zoon niet de gehele dag achter de gameconsole zit? Of wil je dat jouw zoon niet de gehele dag naar de televisie aan het kijken is? Dan kun je eigenlijk maar één ding doen: het leukste speelgoed voor een jongen van 5 jaar kopen. Als jouw zoon de beschikking over dit speelgoed heeft, weet hij zich prima te vermaken.

Iets wat daarbij absoluut leuk is, is een zogeheten speelgoed kindercamera. Dit is een camera waarmee jouw kind allerlei foto’s kan maken. Wat er met deze foto’s vervolgens gaat gebeuren, is afhankelijk van de wensen van jouw zoon. Als je voor een echt goede speelgoedcamera kiest, kunnen deze foto’s direct uitgeprint worden. Hoe gaaf is dat?

Veel ouders en experts zijn onwijs te spreken over zo’n speelgoedcamera. Vandaar ook dat wij met deze top 10 afsluiten met de best print speelgoedcamera.

4 beste Speelgoed camera’s

Bol.com

3in1 Instant Print + Digitale kindercamera + Selfie Video - blauw

€84,95

Bol.com

Accutime Paw Patrol Kindercamera - 5MP Foto, 1080p Video en Spelletjes

€42,99

Bol.com

4 in1 Digitale kindercamera 24MP HD Dual Lens 1080p / Instant Print / Selfie Video - Baby blauw

€74,95