Cadeau jongen 4 jaar

10 tips voor het verlanglijstje volgens ouders & experts

jongen 4 jaar

Wat voor cadeau kun je aan jouw zoon van 4 jaar oud geven? Zit jij ook met deze vraag in jouw maag? Dan ben je in dit artikel direct aan het juiste adres. In dit artikel vind je namelijk de 10 leukste cadeaus voor een jongen van 4 jaar. Deze cadeaus zorgen niet alleen voor vermaak, maar zijn veelal ook nog van educatieve aard.

Als jouw zoon 4 jaar oud is, is hij waarschijnlijk behoorlijk nieuwsgierig. Hij wil van alles ontdekken en doet dit dan ook graag elke dag weer. Door het juiste speelgoed aan hem te geven, kun je zijn ontdekkingsdrift alleen maar stimuleren. Dáárdoor gaat hij nog meer leren; dit draagt zeker bij aan zijn persoonlijke ontwikkeling.

Tevens zorg je met leuk speelgoed ervoor dat jouw zoon van 4 jaar oud zich prima kan vermaken. Voldoende reden dus om het leukste speelgoed voor jouw 4-jarige zoon uit te gaan kiezen. In dit artikel vind je een top 10 van het leukste speelgoed. Ongeacht voor welk speelgoed je kiest, weet je jouw zoon te vermaken.

LEGO Juniors NINJAGO Zane

Als we het over een stoere LEGO Juniors set hebben, hebben we het wel over deze set. In deze set staat een spectaculaire bootachtervolging met Ninja’s centraal. Erg leuk en spannend voor jouw 4-jarige zoon om alles in elkaar te zetten. Leuk detail: de boot blijft echt drijven!  

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Hele uitgebreide set met 131 onderdelen

In deze set zijn ook 2 minifiguren te vinden

Leuk speelgoed voor nú

maar ook voor de komende jaren

1

Lego Juniors

LEGO Juniors

Hoe oud ben je nu zelf? Grote kans dat je vroeger ook met LEGO gespeeld hebt. Sinds dit speelgoed op de markt werd gebracht, is dit namelijk populair geweest. Al decennialang spelen veel generaties met LEGO. Wil jij jouw zoon ook graag met LEGO sets laten spelen? Dan komt het speelgoed uit de LEGO Juniors serie maar al te goed van pas.

Deze serie richt zich volledig op de jongere jongens en meisjes. Voor jouw zoon 4 jaar is dit dus een ideaal cadeau. Bovendien kun je uit allerlei soorten sets kiezen. Wil je een hele stoere set voor jouw zoon van 4 jaar kopen? Dan hebben wij een super leuke LEGO Juniors set gevonden. Over die set vertellen wij je hieronder graag iets meer.

Als je voor LEGO kiest, kies je sowieso voor veel vermaak. Jouw zoon gaat zich waarschijnlijk op zowel korte- als op lange termijn prima vermaken met het LEGO speelgoed.

4 beste LEGO Juniors speelgoed

Bol.com

LEGO NINJAGO Legacy 4+ Jay's Electro Mecha - 71740

€14,99

Bol.com

LEGO Jurassic World T.Rex Dinosaurus Ontsnapping - 76944

€48,09

Bol.com

PlayMaxx Zandbak en Watertafel Speelgoed - 22-delig

€42,95

Bol.com

Little Tikes Fountain Factory - Watertafel

€69,99

Buitenspeelgoed | Zandbakken - Lt Watertafel Piratenboot

Deze gave watertafel van Little Tikes kunnen wij met veel plezier aanraden. Deze watertafel kent een leuk en spannend thema voor jouw zoon; een piratenthema. Zo is in deze watertafel een piratenboot te vinden. Ook kan jouw zoon gebruik maken van allerlei fonteinen, een waterkanon en twee speelfigure...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Leuk thema; piraten

Deze watertafel kent vrij veel onderdelen

Geschikt tot een leeftijd van 6 jaar

2

watertafel

Watertafel

Heb je graag dat jouw zoon van 4 voldoende buiten speelt? Dan is bijvoorbeeld de aanschaf van een trampoline, een waterpistool of een kinderstep een goed idee. Iets waar je ook naar kunt kijken, is een gave watertafel. Een watertafel is namelijk ook een garantie op veel plezier buiten.

Het leuke van een watertafel is dat dit speelgoed meerdere mogelijkheden aanbiedt. Daarnaast moet jouw kind voor de watertafel zelf ook het een en ander doen. Met bijvoorbeeld een emmer kan jouw zoon de watertafel vullen, waarna de bootjes van de watertafel kunnen varen. Onwijs leuk voor jouw zoon om dit op eigen houtje te (kunnen) doen.

Bovendien worden watertafels in allerlei soorten en maten aangeboden. In het specifiek zijn wij over één watertafel erg te spreken. Dat is volgens ons dan ook één van de leukste cadeaus voor een jongen van 4 jaar.

4 beste watertafels

Bol.com

PlayMaxx Zandbak en Watertafel Speelgoed - 22-delig

€42,95

Bol.com

Little Tikes Fountain Factory - Watertafel

€69,99

Bol.com

Step2 Dino Dig Zand & Watertafel - Zandtafel voor 15L water en 9 kg zand - Incl. 7 accessoires - Waterspeelgoed voor de tuin / buiten

€119,00

Bol.com

Feber Play Island Table

€53,00

PLAYMOBIL City Action Brandweer terreinwagen met waterkanon – 9466

Een gave, uitgebreide en toch wel spannende set. Dat is de manier waarop deze Playmobil brandweer set omschreven kan worden. Jouw zoon kan de brandweerauto helemaal zelf opbouwen, inclusief super gaaf waterkanon. Deze set biedt ongetwijfeld urenlang vermaak aan. Niet alleen nu, maar ook de komende j...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Hele uitgebreide set; maar liefst 56 onderdelen

Erg leuk thema; een brandweerauto spreekt veel jongens direct aan

Inclusief leuke licht- en geluidseffecten

3

PLAYMOBIL

Playmobil

Al in 1971 werd het eerste Playmobil speelgoed ontwikkeld. Nadat een patent op dit speelgoed aangevraagd werd, werd het speelgoed uiteindelijk in 1972 gelanceerd. Vanaf dat moment is dit speelgoed onwijs populair gebleken. Grote kans dat óók jij in jouw jongere jaren met Playmobil gespeeld hebt.

Voor de huidige jeugd is het ook erg leuk om met Playmobil te spelen. De plastic figuurtjes spreken tot de verbeelding en worden in talloze sets aangeboden. Het leuke is dat jouw zoon op deze manier een compleet Playmobil stad kunt bouwen. Hoe deze stad gebouwd wordt, is volledig aan jouw zoon zelf. Het Playmobil speelgoed biedt namelijk veel ruimte voor eigen inbreng.

Wil je een super leuk cadeau voor jouw zoon van 4 jaar kopen? Kijk dan zeker eens naar Playmobil. Onder meer de onderstaande Playmobil set vinden wij erg geschikt voor een jongen van 4 jaar oud.

4 beste Playmobil sets

Bol.com

PLAYMOBIL City Action Politiebureau met gevangenis - 6919

€73,50

Bol.com

PLAYMOBIL City Action Politie SUV: achtervolging van de schattenrovers - 70570

€23,00

Bol.com

PLAYMOBIL City Action SIE-truck met licht en geluid - 9360

€44,50

Bol.com

PLAYMOBIL City Action Brandweer ladderwagen - 9463

€59,99

LOEF - educatieve knikkerbaan - duurzaam speelgoed - bamboe - Jumbo kit - marble mania

Een leuke en educatieve knikkerbaan; dat is de beste manier waarop deze LOEF knikkerbaan omschreven kan worden. Deze knikkerbaan bestaat uit meerdere etages, ziet er super leuk uit en moet zelf in elkaar gezet worden. Doordat de knikkerbaan uit 138 onderdelen bestaat, is dat een leuke uitdaging voor...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Zowel educaties als vermakelijk

De knikkerbaan moet nog in elkaar gezet worden (138 onderdelen)

Bijzonder grote en spannende knikkerbaan

4

Houten knikkerbaan

Houten knikkerbaan

Kijk jij met jouw kind maar al te graag naar Marble Mania? Dit televisie programma was/is erg populair; met alle dank aan de knikkers. We vallen enigszins in herhaling, maar ook knikkers zijn al decennialang populair. Net zoals voor LEGO, Hot Wheels en Playmobil geldt.

Wil jij graag samen met jouw zoon van 4 kunnen knikkeren? Of wil jouw zoon van 4 graag in zijn eentje – of met vrienden – kunnen knikkeren? Dan is de aanschaf van een houten knikkerbaan een goed idee. Een houten knikkerbaan zorgt voor veel plezier, terwijl jouw zoon zijn coördinatie ook nog weet te trainen.

Als je een super leuk cadeau voor jouw zoon van 4 jaar oud wilt kopen, is een houten knikkerbaan dus een goed idee. Wij raden je onderstaande knikkerbaan absoluut aan.

4 beste Knikkerbanen

Bol.com

VTech Marble Rush Adventure Set S100 - Knikkerbaan

€21,50

Bol.com

Marble Run Pipeline Toys Set - 93 Delig - Marble Rush - Knikkerbaan - Marble Race Baan - Knikker Race - Knikkeren - Leuk als Cadeau

€20,95

Bol.com

VTech Marble Rush Rocket Set Elektronisch M100E - Knikkerbaan

€38,50

Bol.com

VTech Marble Rush Ultimate Set Elektronisch XL100E - Knikkerbaan

€68,75

Ik Leer Schrijven

Ik Leer Schrijven Met het ‘Ik Leer Schrijven’ pakket leert jouw zoon op een speelse manier letters te schrijven. Doordat deze set behoorlijk uitgebreid is, gaat jouw zoon hiermee ook leren om complete woorden te schrijven. In totaal bestaat dit pakket uit 20 kaarten met daarop 94 opdrachten. De...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Erg leuk én leerzaam voor jouw zoon

Hele uitgebreide set; 94 opdrachten in totaal

De set wordt met alle benodigdheden geleverd

5

Ik leer schrijven 2

Schrijven

Over het algemeen genomen begint een kind rond zijn 5e jaar met het leren schrijven. Je kunt er echter voor kiezen om dit al op jongere leeftijd op speelse manier aan jouw zoon aan te leren. Dit doe je bijvoorbeeld door leuk schrijfspeelgoed aan te schaffen.

Het leuke van schrijfspeelgoed is dat je het beste van twee werelden combineert. Aan de ene kant leert jouw zoon iets van het schrijfspeelgoed, terwijl aan de andere kant dit speelgoed ook erg vermakelijk is. Grote kans dat je uren geen omkijken naar jouw zoon hebt. Met alle dank aan het leukste schrijfspeelgoed.

Het aanbod van schrijfspeelgoed is behoorlijk divers geworden. Je moet daarom een goede vergelijking maken, maar daar helpen wij je graag een handje bij. Wij zijn namelijk al op zoek gegaan naar het leuk schrijfcadeau voor een jongen van 4 jaar.

4 beste manieren om te leren schrijven

Bol.com

Rompompom - Rompompom Magnetische letterdoos

€15,99

Bol.com

Reuzeleuk speel- en leerblok - Ik leer tellen en schrijven 3de kleuterklas; groep 2; 5-6 jaar

€8,95

Bol.com

Mijn oefenschrift Schrijven kleine letters en cijfers van 0 tot 9

€7,50

Bol.com

Mijn dubbeldik speel- en oefenboek 5-7 jaar; Groep 2 / Groep 3

€12,95

Janod Magnetibook – Dinosaurus

Welke jongen is nou niet dol op een Dinosaurus? Met dit magneetboek laat je jouw zoon kennismaken met de wondere wereld van Dinosaurussen. Iets wat onder meer aan de diversiteit binnen dit boek te danken is; het boek bestaat uit maar liefst 40 magneten en uit 10 voorbeeldkaarten.

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Erg leuk Dinosaurus thema

Uitgebreide set; 40 magneten en 10 voorbeeldkaarten

Geschikt tot een leeftijd van 8 jaar

6

Magneetboek

Magneetboek

De afgelopen jaren is magnetisch speelgoed erg populair geworden. Dit geldt bijvoorbeeld de voor het speelgoed uit de Smartmax Magnetic Discovery. Ook kiezen vrij veel ouders voor de aanschaf van een magneetboek. Met een magneetboek speelt jouw kind op een leuke manier met magneetjes.

Dit is niet alleen leuk, maar is ook leerzaam. Een kind leert veel van de magnetische werking, maar ook van hetgeen wat in een magneetboek staat. Aangezien er meer en meer magneetboeken bestaan, kan jouw zoon op deze manier vrij veel leren.

Weet je wat ook nog een voordeel van een magneetboek is? Dat jouw kind eigenlijk altijd en overal met dit boek kan spelen. In de auto, in huis of bij iemand op bezoek. Ook als je met jouw zoon van 4 jaar uiteten gaat, zorgt het magneetboek voor het gewenste vermaak. Zeker als je voor onderstaand magneetboek kiest.

4 beste magneetboeken

Bol.com

Fesio Tangram Puzzelboek Magnetisch - 96 Puzzels - Magneetboek/Houten Vormenpuzzel - Groen

€5,95

Bol.com

Fesio Tangram Puzzelboek Magnetisch - 96 Puzzels - Magneetboek/Houten Vormenpuzzel - Donkerblauw

€14,95

Bol.com

Tangram Puzzel Magnetisch voor Peuters en Kleuters - Educatief - Puzzelboek - Magneetboek - Houten Vormenpuzzel - 96 Puzzels - Groen

€16,95

Bol.com

Janod magneetboek Dinosaurussen 50st 3-8jr

€22,14

Hot Wheels Ultimate Series Mega Autowasserette – Racebaan

Deze combinatie van autowasserette en racebaan is één van de leukste sets van Hot Wheels. De set biedt bijzonder veel vermaak voor jouw zoon, onder meer dankzij de bewegende onderdelen. Ook is het leuk dat jouw zoon in deze set echt water kunt gebruiken. Alle Hot Wheels voertuigen kan jouw zoon in...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Inclusief bewegende onderdelen

Set van autowasserette én racebaan

De set is uit te breiden met ander Hot Wheels voertuigen

7

HOt wheels

Hot Wheels

In dit artikel heb je al kennis kunnen maken met LEGO en met Playmobil. Dit was hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe kennismaking, aangezien deze merken al decennialang bestaan. Dit geldt niet alleen voor LEGO en voor Playmobil, maar ook voor Hot Wheels. Ook dit merk is al jarenlang populair onder de jeugd. En dan met name onder jongens.

Waarom? Omdat bij Hot Wheels alles draait om gave auto’s en om andere voertuigen. Bovendien gaat het hierbij niet alleen om de voertuigen zelf ,maar ook om het aanvullend speelgoed. Zo kun je bijvoorbeeld voor een complete racebaan van Hot Wheels kiezen. Of voor een crossparcours waarop monster trucks van Hot Wheels kunnen racen.

Voor jouw zoon van 4 jaar oud is Hot Wheels speelgoed dan ook super leuk. Wij adviseren je hierbij om bijvoorbeeld voor onderstaande Hot Wheels set te kiezen. Een leuke en uitgebreide set!

4 beste Hot Wheels cadeaus

Bol.com

Hot Wheels Cadeauset met 10 Auto's - Speelgoedvoertuig

€17,99

Bol.com

Hot Wheels Cadeauset met 20 Auto's

€24,99

Bol.com

Hot Wheels Track Builder Luxe Stuntbox - Racebaan

€35,99

Bol.com

Hot Wheels Trackbuilder Stuntset - Racebaan

€66,99

Scooter Aluminium Black – Step

Kinderstep De leukste kinderstep voor jouw zoon van 4 jaar; dat is deze gave step. Deze step stept heerlijk, ziet er geweldig uit en is van de juiste materialen gemaakt. Doordat de step van aluminium gemaakt is, weegt de step bovendien niet al te veel. Dat is ook wel zo prettig!

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Fraai design; aluminium kleur met zwarte wielen

Veilig dankzij de voetrem bij het achterwiel

Weegt niet al te veel (met dank aan het aluminium)

8

Kinderstep

Kinderstep

Iets waar ook veel jongens gek op zijn, is op lekker steppen. Steppen is niet alleen erg leuk, maar is ook goed voor de gezondheid van jouw zoon. Jouw zoon bevindt zich lekker in de buitenlucht en kan zich hiermee ook prima met vriendjes vermaken.

Een ander voordeel van steppen is dat jouw zoon spieren opbouwt. Bovendien traint jouw zoon zijn conditie. Stuk voor stuk belangrijke aspecten met het oog op de ontwikkeling van jouw zoon.

De aanschaf van een kinderstep is dan ook erg leuk. Maar, voor welke kinderstep kun je nou het beste kiezen? Kies bij voorkeur niet voor een elektrische step; een elektrische step gaat eigenlijk te hard voor een jongen van 4 jaar. In plaats daarvan kun je veel beter voor een ‘normale step’ kiezen. Een normale step waarbij jouw zoon echt zelf de steppende bewegingen moet maken.

4 beste kindersteps

Bol.com

Sajan Kinderstep - LED Wielen - Aluminium - Rood - Autoped - Scooter

€31,45

Bol.com

Sajan Step - LED Wielen - Groen - Autoped - Scooter

€33,08

Bol.com

Scoot And Ride Steel Highwaykick 5 Step SR-96434

€96,32

Bol.com

Step - Highwaykick 3 - Ash | Scoot and Ride

€81,06

Play-Doh Wheels Brandweerwagen - Klei Speelset

Deze kleiset van het merk Play-Doh is absoluut één van de leukste sets van dit moment. Dit is onder meer te danken aan het thema van deze kleiset; volledig in het thema van de brandweer. Doordat er vrij veel klei in deze set te vinden is, kunnen er allerlei brandweer-creaties van gemaakt worden.

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

De set staat volledig in het teken van de brandweer

Inclusief meerdere leuke mallen

Geschikt voor kinderen tot 7 jaar oud

9

Play-Doh png

Play-Doh klei

Kleien, kleien en nog eens kleien. Eigenlijk alle jongens en meisjes van bijvoorbeeld 3 jaar, 4 jaar of 5 jaar oud vinden dit onwijs leuk. Het leuke van klei is dat een kind allerlei eigen figuurtjes en vormen kunt gaan ontwerpen. Daarnaast kan een kind ook gebruik maken van malletjes, waarmee nóg mooiere vormen gemaakt kunnen worden.

Speelde jij vroeger ook al met klei? Dan weet je precies wat we met bovenstaand verhaal bedoelen. Met klei kun je echt alle kanten op, waarbij jouw zoon zijn creativiteit ook de vrije loop kan laten gaan. Tevens is klei uiterst geschikt om met meerdere kinderen mee te spelen. Heb je ook nog een kind van bijvoorbeeld 6 of 5 jaar oud? Dan kunnen jouw beide kinderen zich prima met klei vermaken.

Wij zijn alvast op zoek gegaan naar het leukste klei voor jouw zoon van 4 jaar.

4 beste Play-Doh kleien

Bol.com

Play-Doh Super Color Pack Klei - 20 Potjes

€17,95

Bol.com

Play-Doh Care N Carry - Klei Speelset

€24,99

Bol.com

Play-Doh Dino Crew Happende T-Rex - Klei Speelset

€17,99

Bol.com

Play-Doh Snoepfabriek - Klei Speelset

€23,53

Carrera First PAW Patrol - Racebaan 2,4 m

Racebaan Het merk Carrera is één van de beste merken op het gebied van racebanen. Ook over deze super gave racebaan zijn wij erg enthousiast. Dit komt onder meer door het thema; op deze racebaan kun jouw zoon met een Paw Patrol politieauto en een Paw Patrol brandweerauto racen!

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Erg leuk en populair thema; Paw Patrol

De baan is maar liefst 2

4 meter lang

De autootjes zien er erg leuk uit (inclusief bestuurder)

10

Racebaan

Racebaan

Is jouw zoon helemaal gek op snelheid? En op gave en snelle auto’s? Als jouw zoon 4 jaar oud is, is het goed mogelijk dat hij al een grote voorliefde voor auto’s op heeft weten te bouwen. Mocht hier bij jouw zoon sprake van zijn, doet een racebaan het eigenlijk altijd goed. Een racebaan is absoluut één van de leukste cadeaus voor een jongen van 4 jaar oud.

Wil jij een cadeau aan jouw zoon van 4 jaar oud geven? Dan moet je wel een goede vergelijking gaan maken; het aanbod van racebanen is onwijs divers geworden. Denk daarom goed na over de gewenste afmetingen en de gewenste voertuigen. Sommige racebanen worden van Formule 1 auto’s voorzien, terwijl andere racebanen met speelgoed autotjes geleverd worden. Aan jou de taak om de leukste racebaan voor jouw kind uit te zoeken. Wij zijn groot fan van de onderstaande racebaan!

4 beste Racebanen

Bol.com

Houten Rollerbaan / Racebaan - Inclusief 4 Auto's - 4 Baandelen

€27,99

Bol.com

FleXtreme - Discovery set - Racebaan - 184 track - flexibel circuit - 4.4 meter - vanaf 4 jaar

€35,90

Bol.com

Hot Wheels Track Builder Luxe Stuntbox - Racebaan

€35,99

Bol.com

Hot Wheels Mario Kart Chaos in het Kasteel van Bowser - Speelset

€49,95